“Vind uw droomhuis op Aruba!”

Aruba, een prachtig eiland vol adembenemende landschappen. Om nog maar te zwijgen over de fantastische selectie onroerend goed die Coldwell Banker Aruba Realty u kan bieden. Het team van makelaars staat graag voor u klaar. Officemanager Gemma Wilson-Teeken: “Achttien jaar geleden zette ik vanuit Nederland zelf ook de stap om te verhuizen naar dit Caribische eiland. Ik geniet hier elke dag van mijn werk en van het eiland. Wanneer mogen we u op Aruba verwelkomen?”

Coldwell Banker Aruba Realty is een van de meest prominente makelaarskantoren in het Caribisch gebied. Het kantoor is onderdeel van het Amerikaanse overkoepelende bedrijf Coldwell Banker in San Francisco. Momenteel zijn er onder deze noemer maar liefst 3000 kantoren in 49 landen actief, ook in Nederland en op Aruba. Gemma: “Al tien jaar mogen we met veel plezier onze klanten helpen met het zoeken naar hun droomhuis op Aruba. Met ons team van zeven mensen bieden we veel mogelijkheden, van bouwkavel tot landgoed.”

Zwembad in de tuin

Klanten die iets langer dan één vakantie op Aruba willen verblijven, kunnen bij Coldwell Banker terecht. Het kantoor heeft een ruime selectie aan huurwoningen die hiervoor uitstekend geschikt zijn. Daarnaast is hetkantoor gespecialiseerd in de wat duurdere categorie huizen en appartementen, die voornamelijk in Westpunt, Malmok, Bubali, Tierra del Sol & Gold Coast, Palm Beach, Oranjestad, Savaneta en Santa Cruz gelegen zijn. De woningen zijn goed onderhouden en bijna altijd voorzien van een tuin en zwembad.

Aruba is een geweldige plek om te wonen. De ontspannen manier van leven gecombineerd met alle gemakken zoals u die van thuis gewend bent, maken deze kleine parel in het Caribisch gebied zeer geschikt als nieuwe woonplaats, zowel permanent als tijdelijk.

Hypotheken en verzekeringen

Het kantoor van Coldwell Banker is gelegen in SuperFood Plaza bij Eagle Beach. Het team assisteert de klanten niet alleen bij de huizenselectie en de onderhandelingen, maar is tevens behulpzaam bij het aanvragen van een hypotheek, het afsluiten van verzekeringen en – na de aankoop – bij het overschrijven van de aansluitingen van water, gas en elektra en het opstellen van onderhoudscontracten voor het verzorgen van de tuin en het zwembad. Gemma: “Het Coldwell Banker-team regelt het graag voor u. Zo kunt u meteen zorgeloos genieten van uw nieuwe huis. Bent u op Aruba? Loop dan gerust eens binnen. Met een warme lach wordt u ontvangen in het kantoor en er staat altijd een goede kop koffie voor u klaar!”

Net als in Nederland

Het kopen en verkopen van een huis gaat eigenlijk net zoals in Nederland. Nadat de koper en verkoper een overeenstemming hebben bereikt, wordt er door Coldwell Banker een koopovereenkomst opgesteld. Na ondertekening gaat deze, samen met alle andere personalia documenten, naar een notaris van uw keuze. De notaris doet daarna, net als in Nederland, het onderzoek en verzorgt de akte van aankoop.

Waar moet u vooral op letten als u een huis wilt kopen op Aruba? Volgens het Coldwell Banker-team is het vooral belangrijk om ruim de tijd te nemen om de wensen voor een nieuwe woning te bespreken. “Het is belangrijk te weten waar een klant het huis voor wil gaan gebruiken. Dat kan zijn als vakantiehuis, voor de verhuur of misschien wel om er te gaan genieten van een pensioen. De locatie en de omgeving zijn daarbij minstens zo belangrijk”, aldus Gemma. “Aan de hand van deze voorgesprekken selecteren wij een aantal huizen die de klant vervolgens geheel vrijblijvend kan bezoeken. Samen met de makelaar is daarna een overleg mogelijk over alle voor- en nadelen van deze huizen.

Want onthoud goed: een Coldwell Bankermakelaar stopt niet met zoeken tot ook u uw droomhuis op Aruba gevonden hebt!”

Kijk voor een actueel aanbod op: https://www.coldwellbanker.aw/