Elke ondernemer wil succesvol zijn. Maar hoe doe je dat? Van de twee starters die u kent, is er een na vijf jaar alweer gestopt. Scherpe concurrentie, lage marge en trendgevoeligheid zijn de belangrijkste redenen om te (moeten) stoppen. Dat concludeert Starters Informatie Centrum. VertrekNL heeft voor u een aantal praktische tips op een rijtje gezet om succesvoller te ondernemen in zowel het binnenland als het buitenland:

Tip 1: Inventariseer uw overtuigingen en maak deze positief Veelal houden we onszelf onbewust tegen om te doen wat we echt willen. In ons onderbewustzijn zijn al onze positieve en negatieve overtuigingen opgeslagen. Deze overtuigingen inventariseren is een belangrijke eerste stap in het proces van succesvoller worden. Zo helpt de overtuiging “de klant zit niet op mijn telefoontje te wachten” niet als u nieuwe klanten telefonisch wilt werven. Ga uit van de positieve overtuiging dat veel bedrijven juist op zoek zijn naar uw product of dienst.

Tip 2: Denk succesvol Succesvol zijn begint bij succesvol denken. U denkt alleen in de richting waar u heen wilt gaan, met succes als eindbestemming. Door dit met herhaling te doen creëert u een nieuw ‘succesvol’ pad in uw onderbewustzijn. Hoe enthousiaster wij over iets zijn, hoe positiever de resultaten zijn, mits het enthousiasme echt gemeend is.

Tip 3: Werk met passie Zorg dat u de dingen doet vanuit uw persoonlijke drijfveren, vanuit willen. Daar waar u enthousiasme of passie inbrengt, komt dit ook weer naar u terug. Het handelen uit passie is zeer belangrijk voor het hebben van succes.

Tip 4: Bedank en geef De meeste mensen bedanken uit automatisme en weten niet zo goed hoe ze met complimentjes moeten omgaan. Zodra u om u heen kansen ziet om dankbaar over te zijn, heeft u een juiste  instelling om dat te realiseren wat u wilt. Met geven bent u bezig met iets positiefs, namelijk het creëren van waarde voor een ander, en er ontstaat dan extra betrokkenheid die u vervolgens naar uw gewenste succesvolle resultaat kan brengen.

Tip 5: Ga voor kwaliteit We doen heel veel dingen eigenlijk maar half of te snel, waardoor vaak de doelstellingen voor maar de helft worden gerealiseerd. Doe daarom de dingen die u doet met volledige aandacht. Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit die u erin stopt.

Tip 6: Focus uw aandacht op dat wat goed gaat Veel ondernemers zijn 90% van hun tijd bezig met de 10% van de dingen die niet goed gaan. Uw aandacht richten op negatieve zaken brengt u in een niet gewenste instelling. Waarbij u niet gewenste resultaten zult realiseren. Denk dus positief en focus op de goede dingen.

Tip 7: Richt u op uw eigen kracht Maak u minder afhankelijk van externe bronnen. Laat u niet leiden door de concurrentie, maar ga uit van uw eigen kracht. Richt u zich hierop dan focust u op de kansen en mogelijkheden in plaats van op de beperkingen.

Tip 8: Ontwikkel een duidelijke visie Zonder een heldere bestemming kan de reis nooit slagen. De visie die u ontwikkelt wordt gefundeerd door uw positieve overtuigingen. Door uw visie zo vaak mogelijk te overdenken zorgt u dat uw onderbewustzijn dit ook geaccepteerd en dan voor u gaat werken. Het visualiseren van uw visie versnelt de acceptatie ervan.

Tip 9: Bepaal succesvolle doelen Naast dat doelstellingen SMART moeten zijn, moeten ze vooral succesgericht zijn, dus in lijn met uw eigen visie. Bescheidenheid of nuchterheid leiden veelal niet tot de grootste successen. Durf dus risico’s te nemen en buiten de gebaande paden te denken.

Tip 10: Plaats GRATIS uw woning op VertrekNL.nl

Tip 11: Volg GRATIS het meest actuele emigratienieuws via ons twitterkanaal!