Gratis naar de EmigratieBeurs

Op 9 en 10 februari is er de 23e editie van de Internationale EmigratieBeurs in Expo Houten. Graag nodigen wij u uit hierbij gratis aanwezig te zijn. VertrekNL geeft 50 kaarten weg, dus wees er wel snel bij, want het aantal vrijkaarten is beperkt. Klik hier om de tickets uit te printen.

Directeur van de EmigratieBeurs, Tom Bey, raadt iedereen aan om naar de beurs te komen die op zoek is naar een andere kwaliteit van leven: meer rust, meer ruimte, een natuurlijke omgeving. Weg van het filespook, de verslechterende mentaliteit en de milieuvervuiling. Op zoek naar die ene droombaan of droomplek in het buitenland? Voor een succesvolle emigratie is de EmigratieBeurs onmisbaar.

Tom Bey: “Van het zuidelijkste puntje van Spanje tot het noordelijkste stukje Noorwegen. Van het Caribisch gebied tot aan Canada. Of u nu een baan zoekt als buschauffeur, wilt werken in de bouw, de gezondheidszorg of de techniek: de EmigratieBeurs is van alle arbeidsmarkten thuis. UWV/EURES is aangesloten op de internationale database van alle Europese UWV’s en beschikt over 1 miljoen vacatures. Houdt op de beurs een oriënterend gesprek, dat is alvast een goed begin.”

De Scandinavische landen staan dit jaar centraal en zijn benoemd tot gastlanden van de beurs. De rust en de ruimte, de prachtige natuur en de relaxte Scandinavische mentaliteit. Het mag duidelijk zijn dat Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken voor veel emigranten dé gedroomde bestemmingen zijn. Tom Bey: “Diverse Scandinavische regio’s, makelaars en bedrijven helpen u bij het vinden van een geschikte baan, woning of school voor uw kinderen. Ook heeft de EmigratieBeurs de Emigration Express to Sweden in de Scandinavië Hal verlengd. Enkele Zweedse bedrijven en gemeenten uit Småland willen u al binnen zes maanden hebben. Zij staan met concrete vacatures op de beurs en zijn met name op zoek naar technici, medisch personeel, IT’ers, industrieel personeel en leraren. U krijgt hulp bij uw emigratie naar Zweden, met onder andere een taalcursus, huisvesting, scholing voor uw kinderen en een begeleidingsprogramma voor de (eventuele) partner.”

In 50 minuten de héle wereld rond!
Schrijver en oud-politicus Boris Dittrich deelt zijn ervaringen als emigrant en expat en schreef hier 14 korte verhalen over. Nu gebundeld in het boek De wereld rond met Boris Dittrich. Zaterdag 9 februari lanceert hij zijn boek met een presentatie op de EmigratieBeurs.

Met oog voor de schoonheid van het alledaagse beschrijft Boris Dittrich zijn belevenissen in de landen die hij bezocht. In zijn verhalen verweeft hij oude en nieuwe herinneringen. Zoals aan de consternatie die hij veroorzaakte in een Oostenrijks wegrestaurant, de speech die hij als Boris Pasternak hield in Amerika en aan de keer dat hij – zich van geen kwaad bewust – zijn favoriete Scandinavische thrillerschrijver dwarszat in een Noorse coffeeshop.

Kom naar de presentatie van Boris Dittrich. Zaterdag 9 februari 13.30 in Zaal 5. Het complete programma kunt hier bekijken.

Over VertrekNL

Viermaal per jaar verschijnt VertrekNL, het grootste gedrukte én online magazine voor emigranten, expats en tweedehuisbezitters. In elke uitgave staat een land centraal via interviews, reportages, columns, juridisch advies, eten & drinken, (tweede) woningen en nog veel meer nuttige informatie over emigreren, zowel voor een korte- als voor een lange emigratie.