“La Grande Cure in één woord : geweldig!

Midden in de Belgische Ardennen runnen de Nederlandse Hélène en haar Deense echtgenoot Tim Christensen samen het hotel La Grande Cure. Dit jaar vieren ze hun 20-jarig jubileum. Hélène: “Het is enorm leuk om te zien dat we ook ‘de volgende generatie’ al mogen verwelkomen, dus de kinderen van onze vaste gasten.”

Tim en Hélène leerden elkaar kennen in Zwitserland waar ze beiden studeerden aan de internationale hotelschool. Vervolgens woonden ze in Engeland waar ze hun bachelor in hotelmanagement behaalden. Terug in Nederland runden ze een restaurant in Noord-Holland. Hélène: “Een à la carte restaurant, maar ook een restaurant voor feesten en partijen, bruiloften en barbecues. Het was het begin van onze carrière, maar we wisten al redelijk snel dat dit niet onze eindbestemming zou zijn.”

Terug in Marcourt

“Als zeventienjarig meisje heb ik in La Grande Cure mijn allereerste horeca-ervaring opgedaan”, vertelt Hélène. “Destijds was dit nog een kleiner hotel met slechts negen kamers. Het was een zomerbaantje tijdens mijn tweejarige toeristische opleiding. Ik vond het geweldig en wilde naar de Hotelschool. De rest is geschiedenis. Omdat mijn schoonouders in Luxemburg woonden, reden we vaak door de Ardennen om hen te bezoeken. Ik zei een keer: ‘Laten we eens een kijkje nemen in Marcourt, daar heb ik jaren geleden gewerkt.’ De hoteleigenaren vertelden ons toen dat ze ermee wilden stoppen vanwege hun leeftijd en gezondheid. En zo bracht het lot mij weer terug in deze prachtige omgeving.” Het hotel ligt op een heuvel in een vallei van de rivier de Ourthe en heeft een mooi uitzicht over de omgeving. “Dicht bij het hotel vind je interessante toeristische plaatsen en verschillende golfbanen, musea en bezienswaardigheden. En dat op slechts enkele uurtjes rijden vanuit Nederland of Vlaanderen: je waant je écht in het buitenland. Leuk voor een korte midweek of een weekend!”

 

Chef de cuisine

Het hotel heeft tegenwoordig 23 kamers en is in principe het hele jaar door geopend. “Alleen de eerste twee weken van januari zijn we gesloten wegens het jaarlijks verlof, ook nemen we in het laagseizoen soms een keertje de zondag en de maandag vrij, zodat we ook wat tijd voor onszelf en onze twee dochters hebben”, aldus Hélène. “Personeelskosten zijn in België enorm hoog, dus alles wat je zelf doet is als eerste verdiend. Ikzelf ga over de reserveringen, de administratie, de receptie en de ontvangst van de gasten. En als het nodig is, help ik mee in het restaurant. Tim staat als chef de cuisine in de keuken. We bieden in het restaurant geen à la carte-gerechten, maar stellen elke dag een ander menu samen. Laat u dus vooral verrassen! Tim kookt met seizoensproducten uit de Ardense en Deense keuken en laat zich ook inspireren door andere culturen. Zijn passie voor koken is zeker terug te vinden in zijn bijzondere gerechten.”

 

Actieve gasten

Hun gasten komen voornamelijk uit Vlaanderen en Nederland: “Actievelingen die houden van de natuur, van wandelen, fietsen en golfen – en van lekker eten en onze goede keuken. Marcourt is gelegen in het hart van de Ardennen. Dankzij de talrijke beekjes en bosrijke valleien die je hier tegenkomt, leent het gebied zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen. Bezoek Durbuy, het kleinste stadje ter wereld met zijn middeleeuwse straatjes, of ga kajakken en mountainbiken in La Roche-en-Ardenne”, tipt Hélène. “Ook krijgen we geregeld Amerikaanse gasten over de vloer die hier naartoe komen om herinneringen op te halen aan de twee wereldoorlogen die zich hier hebben afgespeeld. Het is goed mogelijk om vanuit hier een bezoek te brengen aan het Bastogne War Museum. Marcourt verdient zeker een omweg, of beter nog: logeer in La Grande Cure!”

Wellness, meetings en events

Achter het hotel is een wellness gebouwd. Hélène: “Met een sauna, jacuzzi en een fantastisch terras waar je vanuit de comfortabele ligstoelen een prachtig uitzicht hebt op de vallei. Het is mogelijk om een schoonheidsbehandeling of massage te boeken.” Hélène en Tim gaan voor het complete plaatje. Naast hotel, wellness en restaurant is het ook mogelijk om vergaderruimte voor maximaal twintig personen te huren. “Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met een activiteit in de buurt voor teambuilding. In overleg is hier van alles mogelijk en wij zorgen graag voor de organisatie. Onze locatie is ook ideaal voor groepjes mensen die eens een paar dagen gezamenlijk eropuit willen en de natuur en cultuur in de Ardennen willen ontdekken. La Grande Cure is hét hotel voor ondernemende mensen.”

Meer informatie op: www.lagrandecure.be

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.