Winnaar VertrekNL Ondernemersprijs 2017 bekend!

In 2016 werd de VertrekNL Ondernemersprijs gewonnen door Hans en Nelleke Griffioen. Als winnaar werden ze bijna een jaar lang gevolgd door VertrekNL en zagen wij hoe ze met hun DroomplekAcademie.nl succesvol mensen begeleiden die willen emigreren. In het Proefhotel kunnen deze mensen een paar weken lang hun droom uitproberen voordat ze daadwerkelijk vertrekken. Een prachtig idee, met al veel mooie resultaten. Maar wie heeft in 2017 het beste idee?

De juryleden zijn Chantal Deen, relatiemanager bij OOM Verzekeringen; Aart Heering, jurist bij Heering Associates en Seb van der Kaaden, uitgever van VertrekNL. De jury koos unaniem voor het plan van Leonie Heijmans en zij is daarmee de winnaar van de VertrekNL Ondernemersprijs 2017!

Leonie Heijmans organiseert speciale vakantieweken in Oostenrijk voor families met kinderen die een vorm van autisme hebben. Leonie: “Ik neem je mee naar een mooie plek waar je echt vakantie kunt hebben als je kinderen behoefte hebben aan structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Ik verzorg met mijn team een vakantie in een schitterend Oostenrijks chalet, nabij het authentieke dorpje Rauris, die aan alle randvoorwaarden voldoet voor een fijne vakantie voor het gehele gezin.”

Realistisch

Chantal Deen: “Met dit idee maakt Leonie gebruik van haar kennis en ervaring. Zij denkt hierbij aan alle belanghebbenden. Naast de activiteiten en extra aandacht voor kinderen met een vorm van autisme richt Leonie zich ook op de nodige rust en ontspanning voor de andere gezinsleden, zoals het vermaken van de broertjes en/of zusjes, met als doel deze families een fijne vakantie te bezorgen. Er is een duidelijke doelgroep en doelstelling met een haalbaar tijdsbestek.”

Originaliteit

Aart Heering: “Ik heb gekozen voor het meest originele idee. De stroopwafelverhalen hebben voor mij een te hoog déjà vu-karakter.”

Persoonlijk

Seb van der Kaaden: “Ik vind het een pluspunt als kandidaten een filmpje maken. Hiermee kun je namelijk niet alleen je idee presenteren, maar ook jezelf: degene die het idee moet gaan realiseren. Bovendien heb ik een zwak voor ideeën die gericht zijn op medemenselijkheid. Dit is zo’n idee en het wordt geloofwaardig gepresenteerd. Kortom: het idee en de persoon vormen een uitstekende combinatie om winnaar te worden van de VertrekNL Ondernemersprijs 2017.”

Bekijk hieronder haar video-inzending.


Hebt u ook een goed idee voor een onderneming in het buitenland? Meldt u dan aan via www.vertreknl.nl/ondernemersprijs.

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.