“Professionaliteit, maatwerk en tevreden klanten”

Binnen Luxemburg heeft het makelaarskantoor Immo Partner Luxembourg een goede naam. Ik spreek directeur Lucien Douwes over zijn bedrijf. Dit jaar won hij de prestigieuze European Property Award voor Beste Makelaar in Luxemburg en hij is met recht trots op deze prestatie: “We werken met een groot team, maar bieden binnen onze portefeuille een relatief klein aantal huizen aan. Op deze manier kunnen we onze tijd optimaal besteden aan onze klanten en ze de aandacht geven die ze verdienen.”

Lucien is geboren in Nederland en op vijftienjarige leeftijd met zijn ouders naar Luxemburg verhuisd. Na een studie aan de Luxemburgse hotelschool en een reis door Amerika en Europa besloot hij te kiezen voor een loopbaan als makelaar. Lucien: “Huizen en de daarbij behorende huizenmarkt hebben altijd mijn interesse getrokken, vooral het aspect om mensen te kunnen helpen bij het zoeken én vinden van hun droomhuis. In Luxemburg gelden strikte regels bij het openen van een makelaarskantoor. Ik heb daarom een extra opleiding gevolgd en ben in 2008 samen met mijn vader Immo Partner Luxembourg begonnen. Daarnaast ben ik nog twee jaar heen en weer gereisd naar het Duitse Stuttgart om daar als aanvulling mijn bachelor in de art of real estate te behalen.”

Meerdere kantoren

Immo Partner Luxembourg is een echt familiebedrijf. In 2008 opende het eerste kantoor haar deuren in Troisvierges, gelegen in het noorden van Luxemburg. Omringd door de prachtige natuur van de Ardennen. Tegenwoordig zijn er ook kantoren te vinden in Luxemburg-stad en Sandweiler in het zuiden van Luxemburg. Het is een gerenommeerd kantoor met al meer dan tien jaar ervaring in de vastgoedbranche. Lucien: “Beschikbaarheid voor de klant hebben wij hoog in het vaandel staan. We helpen mensen van over de hele wereld met het zoeken naar luxe woningen. We luisteren écht naar onze klanten en begeleiden ze bij het gehele aankoop- of verkoopproces. Daarnaast kunnen mensen ook voor verhuur bij ons terecht. We passen graag onze diensten aan de persoonlijke omstandigheden, wensen en voorkeuren van de klant aan.”

Nederlandse taal, Nederlandse klanten

Lucien spreekt zijn talen. Gelukkig, want taal is echt een ding in Luxemburg: “Bij Immo Partner beheersen we de drie officiële talen die in Luxemburg gesproken worden. We hebben daarnaast ook kennis van het Nederlands. Ikzelf en drie van onze andere medewerkers spreken deze taal vloeiend. Dit bieden we onze klanten graag en er is veel vraag naar. Nederlandse kopers vinden het bijvoorbeeld lastig om alles omtrent het van een huis in Luxemburg goed te kunnen begrijpen. Het is vaak in het Frans, aangezien deze taal als administratieve taal geldt. Voor ons is het eenvoudig en we kennen de stappen al, die hebben we vaker genomen!” De specialiteit van Immo Partner Luxembourg ligt bij Nederlandse klanten. Lucien werkt vaak samen met de Nederlandse Vereniging in Luxemburg. “Binnen deze vereniging hebben we echt een naam opgebouwd.”

Klanttevredenheid

“Daarnaast zijn we inmiddels een van de grotere kantoren in Luxemburg. Klanttevredenheid vinden wij erg belangrijk. Onze klanten waarderen onze diensten. Jaarlijks houden we een audit, dit houdt ons scherp en zorgt ervoor dat we onszelf blijven ontwikkelen en dat we de lat hoog blijven leggen voor onszelf. Professionaliteit, maatwerk en tevreden klanten staan centraal. We zijn altijd beschikbaar en mensen kunnen altijd bij ons terecht of ons bereiken. Een 9-tot-5-mentaliteit werkt niet binnen deze branche”, is Lucien van mening.

 

 

Kopen in Luxemburg

Het kopen van een huis in Luxemburg verschilt niet veel met hoe het er in Nederland aan toe gaat. “Ook hier werken we met verkoopcontracten en speelt de notaris een belangrijke rol. Het is allemaal erg vergelijkbaar met het Nederlandse systeem”, vertelt Lucien. “Het normale belastingtarief voor de aankoop van onroerend goed is in Luxemburg 7 procent. Om de bijkomende kosten van het kopen van een woning te verminderen heeft de overheid een belastingvermindering ingevoerd. Dit is een leuke bijkomstigheid bij het kopen van een huis in Luxemburg.”

Tot slot wil Lucien meegeven dat mensen die op zoek zijn naar een huis in Luxemburg er goed aan doen een makelaar te kiezen binnen de overkoepelende organisatie Chambre Immobilière du Grand-Duché, die verschillende beroepen binnen de vastgoedsector vertegenwoordigt. Zij garanderen kwaliteit binnen de branche door middel van een kwaliteitslabel. Lucien: “In Luxemburg zijn zo’n 2000 makelaars, maar slechts 150 hebben een kwaliteitslabel gekregen en zijn gecertificeerd. Let hier goed op, want in Luxemburg is een makelaar voor weinig zaken aansprakelijk. Door te kiezen voor een kantoor als Immo Partner Luxembourg, mét het kwaliteitslabel, heb je meer zekerheid.”

Voor meer informatie kunt u terecht bij immopartner.luxeryrealestate.com