Van ‘Canadese meisjes’ tot een B&B in Frankrijk: emigratie doet het goed op tv. Mensen die emigreren zijn een dankbaar onderwerp voor film- en tv-makers. Dat maakt de golf aan emigratie-tv die ons de laatste tien jaar overspoelt wel duidelijk. Maar deze golf is niet de eerste. Ook in de tijd van Polygoon Journaal speelden vertrekkende Nederlanders al vaak de hoofdrol in hun eigen film(pje). Lees de coverstory: Emigratie-TV door de jaren heen.

Verder onder meer een filmische reportage over “Boer zoekt vrouw en vertrekt naar het buitenland”, een exclusief met schrijver en filmmaker Ton van der Lee over leven als Dik Trom in Afrika, de dilemma’s van acteur Alfred van den Heuvel, en het bizarre relaas van een ex-bolletjesslikker. Dit, naast de diverse vaste rubrieken, de prikkelende column van Ger Apeldoorn “Ik blijf” en het derde deel van Heer Bommel en de Pas-kaart.

Online editie

De online editie VertrekNL nr. 12 is alleen beschikbaar voor abonnees. Bent u al abonnee? Dan moet u eerst inloggen. Bent u nog geen abonnee maar wilt u dit blad wel lezen? Dan kunt u het als los nummer bestellen of abonneren.