Wat kunnen emigranten en expats verwachten van Rutte II?

Komt het ooit goed tussen Nederlanders in het buitenland en de Haagse politiek? Nadat in 2010 het eerste kabinet-Rutte was aangetreden, bereikten de toch al stroeve verhoudingen een dieptepunt. Maar sinds de verkiezingen van vorig jaar september lijkt er een frisse wind te waaien door Den Haag. VertrekNL sprak onder anderen met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans.

Verder in de nummer bijzondere interviews, waaronder een gesprek met Topchef Richard Ekkebus: “Dit is geen baan, maar een levenswijze”, en een gesprek met columnsite Ebru Umar over dilemma’s, zoals: “Turks eten of stampot?, Pickwick-thee of Turkse thee?”, en het tweede deel van het nieuwe Bommel-verhaal ‘Tom Poes en de Pas-Kaart’.

Exclusief voor de lezer van VertrekNL eenmalig in gedrukte vorm de eerste uitgave van WereldMagazine – het magazine voor Nederlanders in het buitenland waar onder interviews met Patricia Snel (radio-interview) en Natalie Righton (video-interview).

 

 

Online editie

De online editie VertrekNL nr. 11 is alleen beschikbaar voor abonnees. Bent u al abonnee? Dan moet u eerst inloggen. Bent u nog geen abonnee maar wilt u dit blad wel lezen? Dan kunt u het als los nummer bestellen of abonneren.