Maureen Rijkers was afgelopen september op het Italiaanse eiland Sicilië. Een grote wens van haar was om in haar eentje per auto rond te reizen en een paar B&B’s te bezoeken. Haar B&B-droom kwam weer bovendrijven. “Die gezelligheid: met zijn allen aan een lange tafel dineren en voor het diner samen een drankje doen – geweldig, dat wil ik ook!”

Maureen is single. En er zijn een paar dingen waarover ze zich altijd verbaasd heeft als ze alleen op reis ging: “Vaak moest ik een toeslag betalen voor een kamer of reis, omdat ik alleen was. Excursies gingen vaak pas vanaf twee mensen door, of ik betaalde de hoofdprijs, en ik kon de kosten voor een huurauto niet delen. Dat moet toch anders kunnen?”

Ze volgde een training bij de DroomplekAcademie van Hans en Nel. Daar vielen de puzzelstukjes in elkaar: “Ik wil de wereld een beetje leuker maken door mensen blij te maken, ze te verzorgen en bij elkaar te brengen. Kortom: door dit alles te organiseren.” Haar droomplek is daarom niet voor iedereen. Het is een B&B voor de soloreiziger: B&B Solo Sicilia. Een plek waar soloreizigers geen toeslag hoeven te betalen. Een plek waar je andere soloreizigers ontmoet en samen dingen kunt ondernemen (niets moet). Een plek met die grote gezellige tafel, waar we een paar keer per week met zijn allen kunnen eten. Dé plek voor ontmoeten, gezelligheid en avontuur voor soloreizigers.

Is dit idee je favoriet ga dan naar https://www.facebook.com/VertrekNL/ om te liken