Je hebt geen visum nodig als je naar Noorwegen wilt emigreren. Je mag drie maanden in Noorwegen verblijven om te werken of werk te zoeken zonder dat je daarvoor een verblijfs- of werkvergunning nodig hebt, mits je in die maanden zelf in je levensonderhoud kunt voorzien. Heb je werk in Noorwegen gevonden, dan moet je je binnen een week melden bij de politie van de plaats waar je verblijft. Om langer in Noorwegen te verblijven is het nodig een verblijfsvergunning aan te vragen. Die aanvraag wordt behandeld door de politie van de regio waar je verblijft. Hiervoor moet je naast een identiteitskaart of paspoort een arbeidscontract kunnen overleggen of een ander bewijs dat je in je eigen levensonderhoud kunt voorzien.

Website

Geef een reactie

*