Wereldschoolvlogster Suus in Italië

Suus Lothmann is 12 jaar en volgt het onderwijs via de Wereldschool. Ze neemt u graag mee in haar leven in Italië: “Ik zat in de auto toen mijn moeder vertelde dat we naar Italië zouden gaan verhuizen. Het drong op dat moment nog niet tot me door, omdat het nog best ver weg was. Toen het eenmaal zover was, heb ik uitgebreid afscheid genomen van familie en vrienden. Op de laatste dag ben ik met vriendinnen gaan bowlen, wat nog steeds een goede herinnering is!

Toen wij in Italië aankwamen, was Tenuta Il Castelletto nog niet klaar. We woonden in een tent met een Dixi en een buitendouche. Heimwee vond ik erg moeilijk. Ik probeerde dan altijd aan leuke dingen te denken of met vriendinnen uit Nederland te facetimen.

In Italië heb ik op drie scholen gezeten. Vooral de taal was moeilijk om te leren, maar met handen en voeten kwam ik een heel eind. De middelbare school in Italië vond ik niet leuk, daarnaast loopt het onderwijs hier wat achter. We hebben toen besloten om met de Wereldschool te starten.

In november ontving ik het pakket van de Wereldschool. Ik was gelijk megaenthousiast. Ik hou ontzettend van leren en was dan ook erg benieuwd naar de inhoud van het pakket. Ik heb hier een unboxing video van gemaakt, die kunt u vinden op het Youtube-kanaal van de Wereldschool en het kanaal van mij en mijn broer (Suus&Matthijs).

Bij de Wereldschool kan ik zelf mijn lessen plannen. Ik ontbijt om 08:00 uur en begin om 08:30 uur met school. Ik heb een 60-minutenrooster. Bij vragen mail ik de vakdocent of ik vraag het aan mijn ouders. Meestal ben ik rond 15:30 uur klaar. Op woensdag heb ik maar tot 12:30 uur les. Een voordeel is dat ik niet in een drukke klas zit en veel tijd heb om de stof te begrijpen, een nadeel is dat je moeilijker vrienden maakt.

Engels en geschiedenis vind ik de leukste vakken. Ik hou heel erg van talen en ik heb dan ook heel veel zin om vanaf de 2de Duits te leren. Wiskunde vind ik moeilijker, alles met cijfers is niks voor mij!

Uiteindelijk wil ik een studie in Nederland doen. Ik wil graag visagiste worden omdat ik dol ben op make-up en alles wat met je gezicht/huid te maken heeft. Met een pakket van de Wereldschool kan ik later gewoon een studie in Nederland volgen.

In mijn vrije tijd maak ik veel vlogs. Nu doe ik dat met heel veel plezier en liefde ook voor de Wereldschool!

Ik sluit graag af met mijn gouden tip: leer basiswoordjes van de nieuwe taal zoals: ‘hallo’, ‘ik ben …’ (vul hier uw naam in), ‘hoe gaat het’ en dat soort kleine zinnen. Dit kan ook met een talencursus van de Wereldschool. Maar laat de taal ook gewoon op je afkomen en probeer er wat van te maken. Praat ook gewoon met anderen in de nieuwe taal. Dit is in het begin heel moeilijk, weet ik zelf, maar het is heel leerzaam!

Als u naar het buitenland gaat verhuizen, wens ik u veel geluk en succes toe. Misschien hebt u wat aan mijn vlogs!

Deze kunt u zien via www.wereldschool.nl/wereldschoolvlogster. Veel kijkplezier!

Lees ook het verhaal van Suus haar moeder Fijtje Lothmann. Klik hier.

Meer weten over emigreren naar Italië? Klik hier.

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.