Visa2Canada: ‘ Van microbioloog in Ontario tot restauranthouder in Nova Scotia.’

Visa2Canada Immigration & Settlement Services was voorheen bekend als Emigratiebureau.com . Sinds de emigratie van de eigenaresse en haar gezin naar Canada in 2011, is de bedrijfsnaam veranderd. De eigenaresse, Ingrid Been-Reuvekamp, is al 21 jaar gespecialiseerd in Canadese emigratiewetgeving en in deze jaren heeft zij ontelbare Nederlanders begeleid bij emigratie naar Canada. Ook het Nederlandse bedrijfsleven begeleid zij al jaren bij volledige bedrijfsverplaatsingen, investeringen in Canada of bij het (tijdelijk) overplaatsen van personeel naar Canadese vestigingen. Klanten waarderen haar vakinhoudelijke kennis in combinatie met haar eigen emigratie ervaring.

Lake Audy MB

 

Ingrid Been is een door de Canadese overheid erkende emigratieconsulent (Regulated Canadian Immigration Consultant (RCIC)) en bevoegd om advies en begeleiding te geven bij emigratie aanvragen, tijdelijke werkvergunningen en electronische travel authorisaties (eTA) voor Canada. Emigratiebegeleiding is een professionele dienstverlening. Het beroep is door de Canadese overheid gereguleerd. Dat betekent dat iedere emigratieconsulent/visumspecialist een authorisatie moet hebben van de Immigration Consultants of Canada Regulatory Council (ICCRC). Via de website http://iccrc-crcic.info/ kan de consument nakijken of iemand wel geauthoriseerd is om tegen betaling advies en begeleiding te geven bij visumaanvragen voor Canada. Geauthoriseerde professionals hebben een gedegen opleiding in Canadian Immigration Law, moeten hun vakkennis ieder jaar op peil houden en worden jaarlijks aan een kwaliteitsaudit onderworpen.

 

Emigreren naar Canada?

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om naar Canada te emigreren. De Canadese overheid staat vooral open voor economisch aantrekkelijke nieuwkomers die Canada iets te bieden hebben. Een goede opleiding, goede kennis van de Engelse en/of Franse taal en werkervaring zijn een “must” wilt u enige kans maken op een uitnodiging van de Canadese overheid. Uitnodiging? Ja, in veel situaties moet u worden uitgenodigd door de Canadese overheid om een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning te kunnen indienen.

 

Door middel van een eerste persoonlijk consult bij Visa2Canada zal worden beoordeeld of er kansen zijn om zo’n uitnodiging te krijgen en hoe eventuele kansen kunnen worden vergroot. Soms helpt het om eerst op een tijdelijk werkvergunning in Canada te komen werken en op basis van de zo opgedane Canadese werkervaring uiteindelijk te emigreren. Om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult, kunt u gewoon een Nederlands telefoonnummer bellen (0595-426209) en daarmee wordt u doorgeschakeld naar het kantoor in Canada. U belt dus voor lokaal tarief. Een bijkomend voordeel is, dat u vanuit Nederland vanwege het tijdverschil, gewoon ’s avonds contact kunt hebben met Visa2Canada. Persoonlijke consulten vinden vaak plaats via Skype en in de  Nederlandse taal, dat is wel zo makkelijk.

Emigreren is een serieus traject en er moet committment van beide kanten zijn. Vaak zijn het lange processen met de nodige orientatiereizen en mogelijk het bijstellen van doelen. Klanten van Visa2Canada treft u door heel Canada aan. Van een microbioloog in Ontario tot een restauranthouder in Nova Scotia. Van huisartsen in Alberta tot een chirurg in Manitoba. Van melkveehouders in Ontario tot akkerbouwers in Saskatchewan. Van een zaadveredelingsbedrijf in Alberta tot een outdoor adventure bedrijf in de Yukon. Visa2Canada stond recentelijk ook aan de basis van de bouw van een uniek kassencomplex dat wereldwijd niet eerder bestond, maar waarvan het eindproduct van de teelt nu verkrijgbaar is in supermarkten door heel Canada.

 

Wilt u weten wat Visa2Canada voor u kan betekenen? Kijk dan op www.visa2canada.ca of maak een afspraak via telefoonnummer 0595-426209. Bent u arts, leraar Frans of heeft u ervaring in de varkenshouderij? Dan horen wij helemaal graag van u!

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.