Puurspanje – Niet over één nacht ijs

Puurspanje werkt vanuit hun Nederlandstalige servicekantoor in Los Urrutias, in de regio Murcia aan de Costa Cálida en de Costa Blanca Zuid: “Groot voordeel is dat mensen bij ons ter plekke kunnen binnenlopen en in hun eigen taal te woord worden gestaan, wat voor velen een zeer aangenaam en comfortabel gevoel is”, aldus Daphne van der Stegen van de salesafdeling.

Onafhankelijk

De regio is authentiek en voorzien van alle gemakken, zodat u optimaal kunt genieten met uw gezin in haar huidige samenstelling, maar ook in de toekomst. Het gebied biedt veel vrijetijdsmogelijkheden zoals watersporten, tennis, voetbal, golf, fietsen, wielrennen, mountainbiken en paardrijden. Alle voorzieningen staan het gehele jaar door tot uw beschikking, in een zeer mild en aangenaam klimaat met maar liefst 320 dagen zon per jaar! “Het zijn temperaturen waarbij u gedurende de dag nog kunt sporten, een stad kunt bezichtigen, fietsen of een heerlijke wandeling kunt maken”, vertelt Daphne enthousiast. Daarnaast kunt u cultuur opsnuiven in Cartagena, Murcia, Alicante en Elche. Met andere woorden: een ideale omgeving om uw leven een nieuwe invulling te geven.

Puurspanje begeleidt haar klanten gedurende het hele proces bij het realiseren van een nieuw (t)huis: “Welke percelen zijn beschikbaar, welke stijl spreekt mensen aan, hoe is het uitzicht en zijn er bijvoorbeeld buren? Niets wordt aan het toeval overgelaten.” Puurspanje gaat niet over één nacht ijs: een aantal tekeningen gaat heen en weer; diverse sessies voor het vinden van de ideale plek worden georganiseerd en praktische facetten komen aan bod: zonlicht, schaduw, de indeling van de woning, een overdekt terras, een gastenverblijf of een kantoor aan huis. “We letten ook op de kwaliteit van de bouwmaterialen, zodat de klant niet binnen een paar jaar voor een renovatieproject komt te staan. We hebben contact met meerdere bouwontwikkelaars en zijn daardoor volledig onafhankelijk”, aldus Daphne. Ervaring heeft het kantoor ruimschoots: “We kunnen putten uit onze eigen verhuizing en daarnaast hebben we al veel Nederlanders en Belgen geholpen aan hun droomwoning. Het geeft veel voldoening om maatwerk te leveren aan onze klanten.”

036

 

Persoonlijk contact

Het kantoor begeleidt samen met een lokale advocaat het gehele aankoopproces. De advocaat zal onder andere controles uitoefenen op het eigendom dat u wenst aan te kopen, uw NIE nummer (vergelijkbaar met het Nederlandse Burgerservicenummer, red.) aanvragen, een bankrekening openen, betalingen beheren en uw water- en lichtaansluiting verzorgen. Uiteraard zorgt men ook voor een inschrijving in het kadaster; op deze wijze is uw aankoop juridisch optimaal beschermd. Deze begeleiding is gratis, alsmede de after sales. U kunt hier denken aan de communicatie en sleuteloverdracht rond de installatie van bijvoorbeeld meubelen, het aanvragen en installeren van satelliettelevisie en internet, het aanschaffen van een auto bij een betrouwbare dealer, het regelen van de schoolinschrijving van de kinderen, en aan een home manager. De begeleiding van Puurspanje houdt niet op als het project van start is gegaan: “Eenmaal begonnen met de bouw wordt de klant regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang: we maken filmpjes en we hebben regelmatig persoonlijk contact. Dat vinden wij erg belangrijk.”

042

 

De laatste jaren zien ze een verschuiving in de klantenkring. Daphne: “Tien jaar geleden waren het vooral zestigplussers die een huis kochten, maar de laatste jaren zien we meer dertigers en veertigers die op zoek zijn naar hun droomhuis. De mensen zijn het beu in eigen land en zijn op zoek naar een rustige plek om te wonen en werken, om later meer te genieten en om eventueel te emigreren naar Spanje. Bovendien is het een uitstekende investering: de prijzen zijn op het moment nog altijd aantrekkelijk, maar ze zijn wel aan het stijgen, met zo’n vijf tot tien procent per jaar.” De klandizie is uiteenlopend: van advocaten, notarissen en politiemensen tot aannemers, dakdekkers en schilders. “Ons aanbod is zeer divers, op vele locaties met zeer goede voorzieningen, zodat voor iedereen de perfecte plek gevonden kan worden”, besluit Daphne.

Meer informatie via www.puurpanje.nl

Tekst Remon Franssen | VertrekNL 24

Meer weten over emigreren naar Spanje? Klik dan hier.