Paardenbedrijf met gîtes en table d’hôtes

Het bedrijf van Rolf en Heleen Oosterveld ligt in het prachtige, glooiende groene landschap van de Auvergne. De huidige eigenaren lopen tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan en het vele paardrijden en het onderhoud van vijf vakantiehuizen begint zwaar te wegen.

“Na tweeëntwintig leerzame en aangename jaren op het Franse platteland, zijn we aangeland in een fase van ons leven waarin we graag weer eens ergens anders willen wonen. Dat kan een ander deel van Frankrijk worden, maar het kan ook zijn dat we ons weer in Nederland willen gaan vestigen. Als dat het geval is, zullen we wel altijd een vakantiehuis in Frankrijk aan willen houden.”

Gevoel voor paarden is een voorwaarde

Het bedrijf bestaat uit een woonhuis, waarvan het oudste gedeelte uit rond 1650 stamt, met een woonkamer, waarbij een grote open haard en een authentiek balkenplafond uit die periode direct in het oog springen. Verder liggen de vier sfeervolle, vrijstaande vakantiehuizen dicht bij het woonhuis van de eigenaren – veelal op loopafstand – maar wel zó dat de privacy voor iedereen gewaarborgd is. “Wij bieden in eerste instantie ons bedrijf te koop aan met twee van de vier vakantiehuizen; namelijk het volledig ingerichte vier,- en achtpersoonshuis. We doen dit om verschillende redenen: ten eerste wordt hierdoor de overname bereikbaarder. De vraagprijs is € 375.000; met de andere twee vakantiehuizen erbij zou dat € 575.000 worden. Ten tweede heeft het voor ons fiscale voordelen om nog een jaartje in een van de vakantiehuizen te wonen. De nieuwe eigenaar kan de twee vakantiehuizen die voorlopig in ons eigendom blijven echter naar believen huren, om een goede omzet te maken. In tweede instantie kunnen we bekijken of men ook deze twee huizen wil kopen.” Bij de drie huizen behoren ook de vijf hectare weiland, de hooischuur, de paardenboxen, de buitenbak, de zadelkamer met het paardentuig, het kleine restaurant met volledige inventaris en elf prachtige witte Camargue paarden. Heleen: “Deze doen hun werk met alle plezier en zijn erg aanhankelijk. Het spreekt dus vanzelf dat we overnamekandidaten zoeken met kennis van en gevoel voor paarden.”

VertrekNL hirondelle 2

Tweede, derde of vierde keer hier

In de periode dat L’Hirondelle geopend is voor de verhuur – van begin april tot eind oktober – hebben de vakantiehuizen een bezettingsgraad van tachtig procent. De winter wordt gebruikt voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en om lekker uit te rusten. Drie avonden per week staat een driegangendiner op het menu: “We serveren onze uitgebreide Table d’hôtes-maaltijd met goede boereningrediënten in de serre aan ons woonhuis, maar vaak ook op het ruime terras. Vrijwel al onze gasten komen een of twee keer in de week dineren, dit wordt aangevuld met reserveringen door gasten van buitenaf.”

VertrekNL hirondelle 6

Het unieke van het bedrijf is dat het de mogelijkheid biedt een gezinsvakantie te combineren met een paardrijvakantie. Doordat het paardrijden bij de gematigde huurprijs inbegrepen is, spreekt dit veel gezinnen aan. “Inmiddels stromen de reserveringen voor 2016 al binnen; de formule spreekt erg aan en veel van onze gasten komen voor een tweede, derde of zelfs vierde keer hier!” Belangstellenden kunnen direct contact opnemen met de eigenaren.

Voor meer informatie en contactgegevens: www.hirondelle.info en facebook.com/HirondelleAllier

Tekst Remon Franssen (VertrekNL nr. 20)

Website

Geef een reactie

*