Nominatie1: Chambre d’hôtes Danou, Frankrijk

“Iedereen verdient een paar dagen weg”

David Luttik en Manou Hebben willen hun droom waarmaken en beginnen in maart 2021 chambres d’hôtes ‘Danou’. “Onze missie: ervoor zorgen dat onze gasten er even een paar dagen tussenuit zijn, terwijl ze zich toch helemaal thuis voelen. In chambres d’hotes ‘Danou’ delen wij ons thuis met u. Het wordt een plek die we dankzij onze gasten óók kunnen delen met mensen die het minder hebben.”

‘Danou’ ligt in de uitlopers van de Franse Ardennen in het landelijk gelegen dorpje La Férée. Dit onontdekte gebied is heerlijk om te fietsen, te wandelen en tot rust te komen. Ideaal voor een weekendje weg of een paar doordeweekse dagen ertussenuit. Met de auto is het maar drie en een half uur rijden vanaf Utrecht. La Férée ligt midden in de Thiérache, beroemd om zijn versterkte kerken (uniek in de wereld!). David: “Soms lijkt het of de tijd hier heeft stilgestaan. Het is een gebied waar dorpen, weilanden en bossen elkaar afwisselen. Je kunt uren struinen zonder iemand tegen te komen. We geven tips voor de mooiste routes en de leukste uitstapjes in de omgeving. Wil je juist liever even helemaal niets? Kruip met een boek in een comfortabele stoel bij het haardvuur. Of staar naar de wolken vanuit de hangmat in onze fleurige tuin. Zin in cultuur? Er zijn interessante steden en plaatsen in de directe omgeving die een bezoek meer dan waard zijn.”

David en Manou gunnen iedereen een paar dagen weg, maar voor sommigen blijft dat bij een onvervulde wens. David: “Je staat er niet altijd bij stil wat een luxe het is om er even uit te kunnen. Een groeiende groep mensen kan echter vrijwel nooit op vakantie en juist zij kunnen een ontspannen weekendje weg zo goed gebruiken. Door uw boeking bij Danou maakt u een gratis verblijf mogelijk voor mensen die minder te besteden hebben. Drie keer per jaar bieden wij mensen die het hard nodig hebben een gratis korte vakantie bij ons aan. En u mag aangeven wie u zo’n korte vakantie gunt. Misschien kent u iemand die in een dip zit door vervelende omstandigheden? Iemand die net ontslagen is en energie moet opdoen om nieuwe wegen in te slaan, bijvoorbeeld, of iemand die ziek is of continu in touw is als mantelzorger? Geef de gegevens aan ons door, dan kijken wij of we die wens kunnen laten uitkomen. Zo wordt uw verblijf bij ‘Danou’ nóg waardevoller.” De vorderingen van David en Manou kunt u volgen op: www.facebook.com/danou.fr

Het corona-effect

David: “Toen corona zijn entree maakte, stonden we aan de vooravond van het opzeggen van onze banen. We waren echter in de gelukkige omstandigheid om dit besluit te kunnen uitstellen. Onze ambitie is om in het voorjaar van 2021 de eerste gasten te kunnen verwelkomen en ons ‘gunnenconcept’ verder uit te rollen. Genieten bij ‘Danou’ kan binnen de coronamaatregelen van 1,5 meter afstand. Er is voldoende ruimte voor onze gasten.”

Wilt u op David en Manou stemmen? Geef dan een like op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/VertrekNL

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.