Nominatie 5: Hop on Hop off-taxiboot Miti-express, Griekenland

“Van Reinvaart in Leiden naar Miti-express op een droomlocati”

Rein Paulides wil een Hop on Hop offtaxiboot starten in Possidi, Kassandra, Griekenland.

Al jaren komt hij voor vakanties in deze streek in Noord-Griekenland. In Nederland is Rein schipper in de grachten van Leiden met zijn eigen onderneming ReinVaart. “Wat is er nou mooier dan mijn droom te verwezenlijken van een eigen onderneming op de plek waar wij al meer dan veertig jaar met vakantie gaan?”

In de zomer verblijft Rein in een comfortabele caravan met veel ruimte rondom op de fraaie camping ‘Possidi’. Rein: “Ik spreek inmiddels vloeiend Grieks en ik heb hier een enorm netwerk aan kennissen en vrienden opgebouwd. Ik durf dit avontuur aan te gaan eendachtig de woorden van managementgoeroe en schrijver Ben Tiggelaar: ‘Dromen, Durven, Doen’.” Rein heeft contact met het adviesbureau KRS in Thessaloniki en zij helpen hem om alle benodigde informatie over belastingzaken, vergunningen en verzekeringen te verzamelen. Rein: “Ik word daarbij vaak van het Griekse kastje naar de muur gestuurd. Het is de bedoeling om in mei 2021 met de onderneming te starten. Alle papieren moeten hiervoor nog vertaald worden in het Grieks door een erkende tolk. Rein: “Kortom, er is nog een lange weg te gaan voordat ik mijn eerste gasten aan boord heb.”

Wilt u op Rein stemmen? Geef dan een like op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/VertrekNL

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.