Nominatie 4: Hotel / Restaurant Kjolen Hotell Trysil, Noorwegen

“Skiën, snowboarden, langlaufen, hiken. fietsen, golfen, visse, het kan hier allemaal!”

De komende twee jaar wil Gerald Tulp het aantal Nederlandse bezoekers in zijn hotel/restaurant verdubbelen. Zij zullen dit gaan meten in het aantal gastovernachtingen per jaar met als referentie het gehele jaar 2019, het jaar vóór de coronacrisis.

Gerald: “Om die verdubbeling te bereiken gaan we een aantal acties opzetten en meeliften op acties van derden. Zo is onze VVV begonnen met media-aandacht te vragen voor onze regio. Visit Norway zal op korte termijn ook de draad weer gaan oppakken en Noorwegen beter en frequenter onder de aandacht gaan brengen. Wijzelf zullen onze website upgraden en promoten. De VertrekNL Ondernemersprijs zou hier uiteraard een zeer welkome aanvulling op zijn.”

Noorwegen is een relatief veilig land om doorheen te reizen: het is groot en dunbevolkt. Gerald: “Een ideale uitgangssituatie om te gaan genieten van het natuurschoon en de ongereptheid en de uitgestrektheid van dit prachtige land. Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals het hooggebergte, de Trollstigen (een populaire toeristische weg van circa 20 km met elf haarspeldbochten, red.), fjorden, het nationaal park Hardangervidda, de poolcirkel, de Noordkaap en historische steden zoals Oslo, Trondheim en Bergen. In het gebied waar Kjølen Hotell & Restaurant Trysil gevestigd is, vind je het nationaal park Fulufjället en het meer Femunden.”

Naast de bezienswaardigheden zijn er ook veel activiteiten in deze regio, denk aan skiën, snowboarden en langlaufen in het grootste skigebied van Noorwegen, Trysilfjellet. Gerald: “Op korte afstand van ons hotel liggen nog meer skigebieden en pal voor onze deur starten meerdere langlaufloipes. Ook kun je in de regio ijsvissen en tochten maken met een sneeuwscooter, arren- of hondenslede. Maar naast deze winteractiviteiten wint ook de zomer steeds meer terrein. Je kunt hier wandelen, hiken en fietsen in de prachtige natuur. Maar ook golfen, vissen – het is er allemaal! En als klap op de vuurpijl benadrukken we dat het op 20 minuten afstand gelegen vliegveld Scandinavian Mountains haar vluchten binnen Europa gaat uitbreiden, wat goede verbindingsmogelijkheden zal gaan bieden.”

Het corona-effect

Gerald: “Wij zorgen er altijd voor dat we een goed reservepotje achter de hand hebben, iets wat veel horecaondernemers “vergeten”. ‘Alleen maar economisch goede tijden’ bestaat niet. We kijken met vertrouwen naar de toekomst!”

Wil je op Gerald stemmen? Geef dan een like op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/VertrekNL

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.