Nominatie 3: Wendy Assenberg van Eijsden-“Ontwikkelaar ondernemersplatform op het gebied van travel en marketingtraining”

Nominatie 3: Wendy Assenberg van Eijsden-“Ontwikkelaar ondernemersplatform op het gebied van travel en marketingtraining”

Naast de ‘Ik Vertrek’-accommodatie- eigenaren zijn er nog honderden Nederlanders die hun buitenlanddroom op een andere manier verwezenlijken: zij beginnen een eigen reisorganisatie. Wendy: “Zij runnen hun bedrijf van achter hun laptop, werkend vanuit Nederland of reizend als ‘digitale nomaden’. Ze zijn hun reisbedrijf echt vanuit hun passie gestart: ze verkopen geen massale groepsreizen maar kleinschalige en bijzondere tours, waarin ze hun gasten op een authentieke manier kennis laten maken met de meest bijzondere mensen, plaatsen en activiteiten op hun bestemming. De meeste van deze reislustige ondernemers hebben echter geen marketingachtergrond. Wat er daarom vaak gebeurt is dat men super gemotiveerd van start gaat – de website wordt gelanceerd en daarna… Nada. Niets. De buurvrouw van drie straten verderop boekt een reis omdat ze via via heeft gehoord dat deze mooie reisorganisatie bestaat, maar that’s it…”

Na een paar maanden wordt het spaargeld gestoken in een dure deelname aan een vakantiebeurs of er wordt een marketingbureau ingeschakeld waar men weinig boekingen voor terugziet. Niet zelden is het bedrijf, dat vanuit zo’n sterke passie ontstond, jaren later nog steeds een veredelde hobby. De avontuurlijke ondernemer zit nog altijd vast in een baan in loondienst en als er niets verandert, is de buitenlanddroom verleden tijd. Wendy: “Dit zijn de mensen die ik als marketingcoach help, door middel van marketingtrainingen en persoonlijke coachingstrajecten die online gevolgd kunnen worden, wanneer en waar men maar wil. Want het is óók als kleinschalig reisbedrijf echt wel mogelijk om voldoende boekingen te krijgen om je dromen waar te maken. Je moet alleen even weten hoe en een praktisch stappenplan hebben waarvan is bewezen dat het werkt!”

Wendy heeft de afgelopen jaren al tientallen kleinschalige reisorganisaties mogen helpen om meer omzet te draaien via hun eigen website: “Tot nu toe vooral met workshops in Nederland en met 1-op-1 online coachingstrajecten, maar ik weet dat er nog honderden Nederlandse reisondernemers over de hele wereld zitten die alleen algemene (vaak Engelstalige) marketingtrainingen kunnen volgen, die niet bij de trainingen in Nederland aanwezig kunnen zijn en vaak onnodig aan zichzelf twijfelen omdat ze alles rondom hun marketing in hun eentje uitpuzzelen. Mijn ambitie is daarom om in de komende twee jaar een online platform te ontwikkelen voor Nederlandse kleinschalige reisorganisaties over de hele wereld, waar zij niet alleen online marketingtrainingen kunnen volgen, maar ook kunnen samenwerken, ervaringen kunnen delen en kunnen leren van andere reisondernemers.”

 

Is Wendy uw favoriet ga naar : https://www.facebook.com/VertrekNL/ en like

 

 

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.