Nominatie 3: Gastenverblijf Casa Ciao Bella, Italië

“Het tweede thuis in Italië voor alleenreizende vrouwen”

Anneke Icks heeft al vaak in haar uppie vakantie gevierd in Italië. Autootje huren en door het prachtige landschap touren (het liefst met een Fiat 500), mooie steden bezoeken, genieten van de authentieke Italiaanse keuken en jezelf onderdompelen in la dolce vita: “Ik geniet elke minuut en zuig alles in mij op, héérlijk!”

Maar het alleen zijn, zeker ook ’s avonds, is nog altijd wel een dingetje. Anneke: “Ik verblijf meestal op een agriturismo waar een restaurant bij zit of in een appartement met een keuken, want het avondeten is voor mij – naast het genieten van het lekkere eten en de wijn – ook een sociale aangelegenheid: samen de dag doornemen, ervaringen en tips uitwisselen, nieuwe mensen ontmoeten, en het delen van het gevoel en de passie voor Italië. Ik heb het echt geprobeerd: alléén in een restaurant eten, met een boek of iPod, maar ik vind het drie keer niets. Of ik zit op plekken waar mensen samen op vakantie zijn en dan blijft het vaak bij een beleefdheidspraatje. Soms zijn de enige gesprekken die ik voer met de bakker en de pompbediende.”

Anneke is dol op Italië. Ze houdt van avontuur en uitdagingen, ontmoet graag nieuwe mensen en ontdekt graag nieuwe dingen. Anneke: “Vanuit wie ik ben, en vanuit mijn ervaring, mijn kennis en wat ik wil doorgeven aan anderen is mijn idee geboren: mijn gastenverblijf ‘Casa Ciao Bella’, hét tweede thuis in Italië voor alleenreizende vrouwen. Een bijzondere plek waar je je als alleenreizende vrouw thuis voelt. Een liefdevolle plek vanwaaruit je de omgeving gaat ontdekken, met mijn unieke kennis en passie van de omgeving op zak. In ‘Casa Ciao Bella’ kun je aan het einde van de dag in een luie stoel wegzakken met een heerlijk drankje en je ervaringen delen met mij en de andere gasten. Samen met de anderen schuif je een paar keer per week aan mijn eettafel aan voor een lekkere, gezonde maaltijd en om te genieten van een mooie en gezellige avond. En daarna moe maar voldaan naar bed. Het is een plek die voelt als thuiskomen bij een vriendin – echt als een tweede thuis. Het is in feite de plek waar ik naartoe zou willen gaan als ik in mijn eentje in Italië met vakantie ben.”

Het corona-effect

Anneke:“Voor dit jaar heb ik mijn concept, alleenreizende vrouwen, losgelaten en mijn gastenverblijf aangeboden op alle grote boekingssites.”

Wilt u op Anneke stemmen? Geef dan een like op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/VertrekNL

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.