Nominatie 1: Rob Surminski- “Persoonlijk Nederlands onderwijs op afstand met een professionele instelling die onderscheidend is”

Nominatie 1: Rob Surminski- “Persoonlijk Nederlands onderwijs op afstand met een professionele instelling die onderscheidend is”

In Engeland verzorgt Rob Surminski sinds 2015 Nederlandse les. Daarnaast is hij via Meester Max Nederlandse privélessen gaan verzorgen bij expats thuis. Steeds meer expats kregen zijn unieke lesstijl in de gaten, waardoor de vraag te groot werd. Vanaf 2016 is hij expats en hun kinderen online les gaan geven. Rob: “Dit gaat erg goed. Er is veel behoefte aan Nederlandse les op maat. De ouder geeft duidelijk aan wat de verwachtingen zijn en wat de realistische investeringstijd is van de leerling. Aan de hand daarvan wordt er een persoonlijk leerplan ontwikkeld waarbij niet wordt gewerkt met gecomputeriseerde systemen – er is juist persoonlijke aandacht. Er wordt adaptief gewerkt en gefocust op de kwaliteiten van de leerling om de vooraf gestelde leerdoelen te behalen.”

In 2019 wordt Meester Max 2.0 gelanceerd. Een vernieuwde versie waarin Rob, samen met een team van experts en enthousiaste docenten nóg persoonlijker onderwijs gaat ontwikkelen voor Nederlanders in het buitenland.
Rob: “Wij hebben gemerkt dat de ‘hippe online leeromgevingen’ die worden aangeboden door de grotere spelers op de markt vaak niet de leerbehoefte van de leerling vervullen. Expats in het buitenland hebben behoefte aan een échte meester of juf en aan flexibiliteit. Sommigen willen 45 minuten les, anderen willen alleen werken aan schrijfvaardigheid en weer anderen willen juist een specifiek taalexamen voorbereiden. Zo hebben we al leerlingen geholpen bij de voorbereiding op verschillende examens. Ook als je online lessen wilt volgen in het diploma-programma van het IB (International Baccalaureate), kun je bij Meester Max terecht.”

Er is op het internet een aantal online aanbieders van Nederlands afstandsonderwijs te vinden. Graag wil Rob met Meester Max onderscheidend zijn op het gebied van zijn persoonlijke en professionele aanpak. Daarnaast
wil Rob zelf nieuwe vaardigheden ontwikkelen op het gebied van ondernemen en leidinggeven én de leukste onderwijsbanen creëren waarbinnen gepassioneerde docenten en experts zich kunnen ontplooien.

 

Is Rob uw favoriet ga naar https://www.facebook.com/VertrekNL/ en like!

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.