Een eigen hotel op een tropisch eiland

Alles achterlaten in Nederland om een nieuwe weg in te slaan op een tropisch eiland; het is een droom voor velen, maar weinig mensen durven daadwerkelijk de stap te nemen. Frans Fieggé uit Nederland nam in 2005 wel deze stap. Eerst betrokken bij de bouw van een resort aan de zuidkust van het eiland. En sinds 2008 eigenaar van het Zanzibar Palace Hotel gelegen in Stone Town (Zanzibar, Tanzania).

Stone Town, door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed, is de hoofdstad van deze autonome provincie van Tanzania. Te midden van de nauwe straatjes staat het sfeervolle boutique hotel van Frans, het Zanzibar Palace Hotel. Het hotel ademt de sfeer van lang vervlogen Arabische tijden en een verblijf voelt als een belevenis uit de verhalen van duizend-en-een-nacht. Of zoals Frans het zelf omschrijft “je krijgt het gevoel alsof jezelf de Sultan en Sultana bent”. Frans’ hotel is dan ook een elegante toevoeging voor Stone Town waar steeds meer moderne hotels komen.

stonetown1

 

Het hotel wordt internationaal dan ook hooggewaardeerd. Door de jaren heen zijn er verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. De afgelopen tien jaar (2007-2016) is het genomineerd voor de prestigieuze titel ‘Tanzania’s Leading Hotel’ van de World Travel Awards. Awards zijn toegekend in 2011, 2012, 2014 en 2015! En TripAdvisor reviews laten een zeer hoge klanttevredenheid zien van 93%; iets wat heeft geresulteerd in de nodige TripAdvisor awards over de jaren, recentelijk de Travellers’ Choice Award op het gebied van Service in 2013 en 2014 en Top Small Hotels in Tanzania voor 2015.

 

farizah1
corridor4 corridor3 corridor2 arabica3 arabica1

 

Frans verklaart dit succes door “grote aandacht voor detail” en door “gasten een warm welkom te geven met hoogstaande persoonlijke service in een huiselijke sfeer waarbij gasten zich ‘thuis’ voelen”. Nu, na 10 jaar succesvol het bedrijf te hebben gerund, wil Frans een andere weg in slaan en plaatst het hotel daarom in de verkoop. Voor diegene die altijd al de droom heeft gehad om een eigen hotel te runnen in het buitenland, is dit een uitgelezen kans om hierop in te springen!

Altijd al een keer gedroomd om een eigen hotel te runnen op een tropisch eiland? Dit is je kans! Contact Frans rechtstreeks via [email protected].

Physical address: Zanzibar Palace Hotel, Kiponda area housenumber 831, Stone Town, Zanzibar

Mail address: Zanzibar Palace Hotel, P.O.Box 3392, Zanzibar, Tanzania

Contact info: Land line: +255 24 2232230, Mobile: +255 773 079222, [email protected],
www.zanzibarpalacehotel.com

Website

Geef een reactie

*