Mas Montbrió Belvedere “Deze plek moet je zelf ervaren”

Lisette Hallebeek en Ronald Dirksen verloren hun hart aan het Spaanse kustplaatsje Cambrils. Na een aantal vakanties besloten ze de stap te zetten en definitief naar Spanje te emigreren. Ze kochten een oude Catalaanse boerderij en verbouwden deze tot luxe accommodatie. Lisette: “Mas Montbrió Belvedere is een heerlijke plek. Zo ontzettend mooi, en met een positieve energie die niet valt vast te leggen op foto’s. Deze plek kun je het best zelf ervaren.”

“Dat we in Spanje terecht zijn gekomen is puur toeval,” vertelt Lisette. “We waren eigenlijk op zoek naar iets in het gebied rond Toscane. Maar steeds vaker beviel het weer ons daar niet zo. Een collega raadde mij aan om eens te gaan kijken in Cambrils aan de Costa Dorada. We vonden het hier zo leuk dat we er uiteindelijk een vakantiehuis hebben aangeschaft. Het gebied rond Cambrils is prachtig!”

Positieve energie

Lisette: “In Nederland werd ik bijna depressief van de grijze luchten. We besloten om definitief naar Spanje te vertrekken en kochten de Mas waar we nu onze B&B in hebben gevestigd.” De twee lieten hun baan in Nederland achter zich, beiden waren ze werkzaam in de juridische sector. Alleen Ronald heeft nu naast zijn werkzaamheden voor de B&B nog een parttime baan bij een bank. Lisette: “Hij werkt vanuit huis. Goed geregeld, want het is best moeilijk om een beginnende B&B winstgevend te krijgen. Het runnen van onze accommodatie is echt mijn ding, maar Ronald ondersteunt me waar hij kan. Zo helpt hij ’s ochtends bij het maken van het ontbijt.” Ronald en Lisette hebben geen seconde spijt gehad van hun beslissing. “De plek waar we nu wonen is zo ontzettend bijzonder. Alles is hier in balans. We zitten vlak bij verschillende voorzieningen en het strand en toch is het hier erg rustig. De vergezichten zijn prachtig. Veel van onze gasten ervaren de positieve energie die hier hangt, ze voelen zich weer helemaal opgeladen na hun verblijf hier. En dat is nu net waar we het voor doen!”, aldus een gepassioneerde Lisette.

Plek om te relaxen

De tijd van haar gasten ziet Lisette als kostbaar. “Die paar dagen dat mensen bij ons verblijven moeten perfect zijn. We doen onze uiterste best om voor onze gasten klaar te staan, bieden een luxe ontbijt, ruime kamers en een sfeervolle inrichting. We hebben plek voor zo’n veertien gasten en kunnen altijd kinderbedjes bijplaatsen. Ook is het mogelijk om met een familie of vriendengroep het hele huis te huren. Alles is ruim opgezet, dus men loopt elkaar niet snel in de weg. Iedereen vindt hier met gemak een plekje om te relaxen, bij het zwembad of bij een van de vele in de uitgestrekte tuin gemaakte zitjes. De combinatie van dit alles maakt vakantie vieren bij Mas Montbrió Belvedere een onvergetelijke ervaring.”

 

 

Duurzaam

Lisette en Ronald hebben de oude boerderij die ze kochten in 2009 compleet gerenoveerd. “Het huis is bijna CO2-neutraal: we maken gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie en een aardwarmtesysteem. Afval wordt gescheiden of gerecycled. We werken met lokale werknemers, gebruiken lokale producten en telen eigen groente in de moestuin. Eten weggooien is uit den boze, we geven wat is overgebleven van bijvoorbeeld het ontbijt liever mee aan onze werknemers. Afgelopen jaar zijn we door het Spaanse ministerie van Energie uitgeroepen tot het Beste duurzaamheidsproject in de hotelsector van heel Spanje. Daar zijn we enorm trots op! Nog trotser zijn we op het feit dat, terwijl wij verantwoord bezig zijn, onze gasten niet inboeten aan comfort.”

 

Handen vol

Het runnen van een B&B is volgens Lisette “eigenlijk gewoon knetterhard werken”. “Het is echt een mini-bedrijfje. Maar eerlijk is eerlijk, ik leid een heerlijk leven hier in Spanje. Ik geniet enorm van de Mas, de gasten en het weer. Toch heb ik mijn handen vol aan onze vijf gastenkamers en het appartement, ook door zaken als het bijhouden van de website, de socialmediakanalen, de reserveringen… Daarnaast hebben we veel onderhoud aan de tuin en het gebouw. Je wilt toch dat alles netjes is voor de gasten. Het maakt niet uit of je één kamer verhuurt of dat ze allemaal bezet zijn: opruimen, schoonmaken, de ramen lappen – dat moet net zo goed gebeuren. Iedere dag bieden we onze gasten een vers ontbijt, daarna ga ik naar Cambrils om boodschappen te doen. ’s Middags reserveer ik vaak voor computerzaken, het beantwoorden van e-mails en het in- of uitchecken van gasten. Maar rond 19.00 uur is het meeste aan kant. En als de gasten later op de avond het zwembad uit zijn, trek ik zelf nog een paar baantjes.”

 

Ontdek de Costa Dorada

Voorheen kregen Ronald en Lisette tijdens de zomervakantie vaak Nederlandse en Belgische gasten. Maar door de klimaatveranderingen blijven de vroege boekingen van Nederlanders en Vlamingen tegenwoordig uit: “Als het in Nederland en België een mindere zomer is, zien wij het jaar erop de reserveringen vroeg starten. Mensen hebben dan meer de behoefte om hun zonvakantieplannen vast te leggen. De afgelopen jaren wordt het weer in Nederland steeds mooier en zien wij minder vaak gasten afkomstig uit de Lage Landen. Ook merk ik dat de gebieden rond Valencia en Málaga erg populair zijn. Mensen kennen de Costa Dorada nog niet zo goed en dat terwijl we maar honderd kilometer onder Barcelona zitten. En ze denken vooral aan Salou, dat natuurlijk erg bekend is, maar Cambrils is zó anders. Een onontdekte parel tussen de kolonies Noord-Europeanen.” In Cambrils geldt een microklimaat en met 14-18 graden in de winter is het een goede optie om te overwinteren.

Olijfboom adopteren

Over wat de toekomst hen zal brengen denkt Lisette nog niet al te veel na. “Voorlopig willen we hier blijven, zolang het kan. We vinden ons leven hier heerlijk. Het lijkt me mooi om mensen te kunnen helpen door ze naar deze plek te halen. Ik ben goed in het coachen van mensen en zou hier graag meer mee willen doen.” Voor nu kijkt het gezin uit naar november, dan begint de olijfoogst. Lisette: “Naast de Mas hebben we ook een olijfboomgaard van 13 hectare. We bieden gasten in de maand november iets unieks: ze kunnen komen helpen met de oogst én vakantievieren. We gaan koken met olijfolie en naar de molen om te zien hoe de olijven worden geperst.” Wilt u nog genieten van heerlijke olijfolie? Adopteer dan een olijfboom en neem zo een stukje Spanje mee naar huis!

Meer informatie op: www.montbriobelvedere.com

 

Coaching

Lisette wil haar coaching van mensen met een burn-out of andere problemen graag uitbreiden. “Alleen al hier zijn helpt mensen enorm: mijn coachingsgesprekken doen de helft, deze plek doet de rest. De coaching geef ik op maat en de duur en inhoud hangt af van de wensen en behoeften van de klant.” Wie graag op deze idyllische plek in Spanje wil leren hoe je een burn-out de baas wordt kan Lisette bellen op +34633615215 of +34977269320 voor meer informatie.

Website: www.montbriobelvedere.com/coaching

Binnenkort organiseert Lisette de eerste groepsretraite, samen met een andere coach. Ook zij was helemaal lyrisch over de Mas en de prachtige omgeving.

Meer info: www.groeiuitjevoegen.nl/retraite

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.