Luxe appartementen in de Alpe d’Huez

Wie neemt de scepter over?

Al vaak reisden Jan en Clara Scholte als toerist af naar het gebied van de Alpe d’Huez. De aantrekkingskracht werd zo groot dat ze besloten hier de toekomst voort te zetten. In 2003 begonnen Jan en Clara Scholte met de bouw van het chalet ‘Il Fera Beau Demain’. Dit complex ligt in het authentieke bergdorpje Villard-Reculas, in het hart van de Alpe d’Huez Grand Domaine Ski. In 2004 startte de verhuur van de vijf appartementen en sindsdien scoort men goed van 15 december tot eind september; tijdens de winter en in het zomer hoogseizoen is er een bezettingsgraad van 90-95%. Clara: “We zijn nu op een leeftijd om het wat rustiger aan te gaan doen.” Wie neemt de scepter over?

Het zal morgen mooi weer zijn

De naam van het chalet ‘Het zal morgen mooi weer zijn’ is niet toevallig gekozen. Dit gebied geldt als een van de zonnigste streken van Frankrijk met 300 dagen zon per jaar. Het chalet omvat vijf appartementen, in grootte variërend van 48 tot 110 m2 en geschikt voor vier tot tien personen. De eigenaren bewonen zelf ook een appartement. _FM35838_72 _FM35851_72 _FM35860_72

De luxe appartementen zijn voorzien van alle comfort, met een ruim balkon en een terras op het zuiden. Dit staat garant voor een adembenemend vrij uitzicht op de gletsjertoppen van de Oisans. De inrichting van de appartementen is een mix van klassieke en moderne meubels; in combinatie met de prachtige houten plafonds, de strakke witte muren en de stenen en houten vloeren geeft dit een typische Franse sfeer.

Relaxen in water van 38,5°

De gasten kunnen vrij gebruik maken van de wellnessruimte met een ruim, verwarmd zwembad en een sauna. Op het zonneterras is een jacuzzi geïnstalleerd. Hier kunt u na een dag skiën, wandelen of fietsen heerlijk relaxen in water van 38,5° Celsius en genieten van adembenemende vergezichten of van de sterrenhemel. De ligging van het complex is ideaal. De skiliften, die toegang geven tot 240 kilometer aan skipistes, liggen op slechts honderd meter afstand. “Het pittoreske kleine dorpje Villard-Reculas biedt alles wat een vakantieganger nodig heeft: skiverhuur, diverse restaurants, een bakker, een café en winkels”, aldus Clara. De huidige eigenaren bieden hun gasten een halfpension arrangement aan, voor groepen vanaf acht tot vijftien personen. Natuurlijk kunnen de nieuwe uitbaters een eigen invulling hieraan geven: van een à la carte restaurant tot een table d’hôte-formule.

De laatste skiërs kruisen de eerste fietsers

In de zomerperiode wordt het gebied vooral bezocht door toeristen die willen wandelen, mountainbiken en fietsen. Dat wielrenners dit gebied bezoeken is logisch: de Alpe d’Huez wordt ook wel De Nederlandse Berg genoemd, vanwege de overwinningen behaald door landgenoten in de Tour de France. Clara: “Half april kruisen de laatste skiërs de eerste fietsers; het zomerseizoen begint.” Toeristen uit alle windstreken bezoeken het chalet: Amerikanen, Scandinaviërs, Zuid-Afrikanen en – naast Nederlanders en Belgen – veel Engelsen en Fransen. “Dit is zeer gunstig voor de bezettingsgraad, in verband met de vakantiespreiding.” De appartementen, ook op zichzelf staand zeer aantrekkelijke investeringsobjecten, worden in principe afzonderlijk verkocht. Deze formule komt overeen met de verkoop van units van een appartementencomplex met een vereniging van eigenaren. Clara vult aan: “Variaties op dit thema zijn vanzelfsprekend mogelijk; je kunt ook het hele complex kopen, of meerdere appartementen, of een appartement met ruimte voor table d’hôte – het is wat de koper voor ogen heeft.”

Contact en informatie: www.chaletneigesoleil.com, Il fera beau demain, 23 route de alpages, 38114 Villard-Reculas Jan en Clara Scholte, Telefoon: 0033 (0) 476803719, Mobiel: 0033 (0) 618727791, Email: [email protected], [email protected]

VertrekNL nr. 19

Website

Geef een reactie

*