De logische partner voor uw verhuizing naar Engeland

Verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk of Ierland: verhuisbedrijf Henneken heeft zich erin gespecialiseerd. Het bedrijf combineert vakkundig verhuizen met vriendelijke medewerkers, een zee aan kennis én een concurrerend tarief. Het geheim? Directeur De Jong: “Ons volume. Per jaar verzorgen we zo’n 450 verhuizingen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk – of terug.”

Bij een verhuizing richting het Verenigd Koninkrijk of Ierland kunt u er niet omheen: de spullen moeten het water over. De kosten voor de ferry of tunnel maken een verhuizing duurder. “Dat schrikt verhuisbedrijven die incidenteel overzees verhuizen af. Het wordt dan te duur”, legt De Jong uit. Veel specialisten die naar Engeland, Ierland, Schotland en Wales verhuizen zijn er dus niet. Dat was twintig jaar geleden precies dé reden voor verhuisbedrijf Henneken om zich op deze landen te concentreren. Met succes: inmiddels verzorgt het bedrijf zo’n 450 verhuizingen van en naar deze bestemmingen. Dat betekent gemiddeld acht verhuizingen per week: vier heen en vier terug. “De vrachten voor deze klanten verspreiden we over één à twee verhuiswagens, eventueel met aanhangers. De verhuiskosten kunnen we op deze manier over acht klanten verdelen. Dat maakt de prijs een stuk aantrekkelijker.”

Flexibiliteit loont

De Jong moet wel een kleine kanttekening plaatsen bij dit combinatievoordeel: “Je krijgt het beste tarief als je een beetje flexibel bent”, verduidelijkt hij. “Meestal gaan de spullen vanuit Nederland op zondagavond de ferry op. In het eerste deel van de week leveren we de goederen af op de plaats van bestemming en in de tweede helft halen we de vrachten op die mee teruggaan naar Nederland. “De kunst is om een geografisch logische route samen te stellen. Daarvoor verwachten we enige flexibiliteit van de klant. Wat kan betekenen dat ze soms een paar dagen op hun spullen moeten wachten. Natuurlijk hoeft dat niet: we kunnen ook apart voor iemand rijden. Maar dat brengt een hoop extra kosten met zich mee.”

Actief ontzorgen

Doordat Henneken zo vaak heen en weer rijdt tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk kennen de medewerkers de plaatselijke regels goed. “Regels rondom tol, vervoer, milieuzones en parkeervergunningen, waar je in Londen wel en niet mag parkeren: wij zijn overal van op de hoogte. Inmiddels hebben we veel contacten opgebouwd – en korte lijntjes met de autoriteiten. Daardoor hebben we bijvoorbeeld een parkeervergunning snel geregeld, terwijl dat veel moeite en telefoontjes kan kosten als de klant het zelf probeert te regelen. We ontzorgen de klant en helpen hem op weg met onze kennis.” In de toekomst wil Henneken deze service verder uitbreiden. “Met de zogenaamde relocation service helpen we klanten bijvoorbeeld bij het openen van een bankrekening, het afsluiten van verzekeringen, het zoeken naar een woning of geschikte school voor de kinderen. Alleen als ze dat willen natuurlijk, want deze service is niet gratis.”

Kennisvoordeel bij Brexit

De grote kennis die verhuisbedrijf Henneken in huis heeft, komt goed van pas nu de Brexit een feit is. “Tot 1 januari 2021 geldt een transitieperiode. Tot die tijd verandert er weinig, maar daarna wordt de situatie wezenlijk anders. Verhuizers krijgen te maken met douaneformaliteiten. We verwachten een tekort aan douanepersoneel en lange wachttijden. Daar hebben we geen zin in en dus gaan we het douanetraject zelf doen. We hebben onze mensen opgeleid en een douanevergunning aangevraagd. Zo hebben we alles zelf in de hand.” Of verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk duurder wordt door deze formaliteiten? Dat hangt volgens De Jong af van de hoeveelheid goederen die men verhuist. “De douanekosten zijn vast en verhogen de kosten. Maar tegelijkertijd dalen de kosten. Engeland is namelijk geen EU-land meer en dus hoeft er geen btw betaald te worden voor de verhuizing. Kleine zendingen worden uiteindelijk relatief duurder, grotere zendingen worden juist voordeliger.” Daarnaast wordt het lastiger om ‘zomaar’ spullen in en uit te voeren. Huisraad blijft vrij van invoerrechten. “Maar hoe zit het straks met het kastje dat je van oma hebt geërfd? En met het in- en uitschrijven van de auto? Er zullen veel vragen komen. Die gaan we allemaal beantwoorden.”

Groter stuk van de koek

De Jong verwacht dat de Brexit ervoor zorgt dat zijn bedrijf nog sterker op positie 1 komt te staan als het om verhuizen richting het Verenigd Koninkrijk gaat. “Ook al lijkt het erop dat de regels om naar Engeland te emigreren redelijk oké worden, de totale verhuismarkt wordt waarschijnlijk iets kleiner. De veranderende regels en douaneformaliteiten zullen collega-verhuisbedrijven afschrikken. En dus zullen zij meer klanten naar ons doorverwijzen. Dat gebeurt nu al. Ze weten dat we netjes en goed verhuizen, tegen een goed tarief én met vriendelijke en beleefde medewerkers die snappen dat verhuizen een stressvolle gebeurtenis is. Door de hoge klanttevredenheid laten collega’s de verhuizing met een gerust hart aan ons over. Wij krijgen daardoor een groter stuk van de koek.”

 

Naast internationale verhuizingen verzorgt verhuisbedrijf Henneken ook verhuizingen binnen Nederland en bedrijfsverhuizingen. Ook beschikt het bedrijf over opslagfaciliteiten. Opslagruimte kan nuttig zijn bij de overbrugging tussen de verkoop en koop van een woning. Of voor opslag van een deel van de inboedel bij een verhuizing naar het buitenland.

Meer informatie op:

www.henneken.nl / Tel.: 079 361 1368.

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.