“Leven in Thailand: In één woord fantastisch!”

Makelaar Cees Cuijpers woont alweer zo’n twintig jaar in het prachtige Thailand. Sinds 2003 runt hij het makelaarskantoor RE/MAX Town & Country, gevestigd in Jomtien-Beach op loopafstand van het strand. RE/MAX heeft ook in Nederland twintig vestigingen en wereldwijd zijn meer dan 90.000 onroerendgoedprofessionals actief onder deze naam. Cees: “Ik heb gekozen voor kwaliteit en betrouwbaarheid en heb mij daarom aangesloten bij RE/MAX, en bij PREBA Pattaya Real Estate Brokers Association, een soort Thaise variant van de Nederlandse NVM makelaars.”

Met zijn Hotelschool-opleiding heeft Cees jarenlang in de Nederlandse hotellerie en catering business gewerkt. Als foodie zit het genieten van eten en drinken hem in het bloed. Het is dan ook geen verrassing dat zijn passie voor Thailand een oorsprong heeft in zijn liefde voor de Thaise keuken. In 1998 opende hij een hoogwaardig restaurant met uitzicht op zee. “De Thaise keuken is wereldvermaard, dat weten we. Maar na verloop van tijd ben ik ook de lifestyle van het wonen in Thailand erg gaan waarderen”, aldus Cees. “Het boeddhisme is meer een levenshouding dan een keiharde religie en creëert daardoor een open en welkome samenleving. De kosten van levensonderhoud zijn laag, alles is beschikbaar en het klimaat is uiteraard uitzonderlijk lekker. Eerst dacht ik dat Thailand een soort derdewereldland was, enfin: daar ben ik snel van teruggekomen!”

Enige Nederlandse makelaar

Het restaurant is inmiddels verkocht en Cees heeft zijn weg gevonden in de onroerendgoedmarkt. Met RE/MAX Town & Country heeft hij in de afgelopen vijftien jaar een zeer goede naam opgebouwd, niet alleen als enige Nederlandse makelaar in de provincie Chonburi (Eastern Seaboard, Thailand), maar ook als projectontwikkelaar. Cees: “Het verlenen van een goede service zit mij in het bloed en als makelaar is dat een onontbeerlijke igenschap. Met vele internationale cliënten en evenzoveel verschillende wensen is het aanbod zeer divers: woningen, appartementen, commercieel onroerend goed en vooral ook zeer lucratieve investeringen.”

Onroerendgoedinvesteringen

RE/MAX Town & Country is naast actief in de makelaardij ook gespecialiseerd in zeer interessante investeringsmogelijkheden. “Als hoofdmakelaar en adviseur zijn we verbonden met een van de snelst groeiende hotel-/ resortprojectontwikkelaars in Azië. Al vanaf 67.000 euro kun je een appartement kopen, volledig ingericht en vrij op naam, op een van de vakantiecomplexen die door deze groep worden gebouwd en geëxploiteerd. Bijzonder interessant is dat alle projecten hetzelfde NETTO rendement van 9 procent (!) opleveren, ongeacht de grootte van de investering. Momenteel hebben we projecten lopen in Phuket, Koh Samui, Phetchaburi, Chumphon in Thailand maar ook in Cambodja en op Bali en de Filipijnen. Inmiddels zijn er zo’n zeventig projecten opgeleverd en wordt er aan meer dan drieduizend investeerders maandelijks uitgekeerd. Gegarandeerde rendement-contracten zijn beschikbaar met verschillende looptijden vanaf drie tot en met twintig jaar. Verwar het niet met timesharing of fractional ownership”, legt Cees uit. “Je kunt bijvoorbeeld een investering doen en na afloop van het contract het appartement voor eigen gebruik behouden. Of doe een investering met een gegarandeerde terugkoopactie. Deze actie kan oplopen tot 140 procent van de initiële investeringswaarde.”

Moeiteloos investeren

Als u interesse hebt om een appartement of hotelkamer aan te kopen binnen een van de lopende projecten, dan bent u bij Cees aan het juiste adres. “Mensen worden van A tot Z begeleid en geadviseerd bij de aankoop”, verzekert hij. “De kamers zijn volledig ingericht en uitgerust. Het management is in professionele handen en wordt uitgevoerd door hotelketens als Best Western en Radisson Blu. Vergeleken met normale “verhuur” is deze optie vele malen aantrekkelijker, omdat het management en onderhoud van het appartement of de kamer is uitbesteed en in handen is van ’s werelds grootste hoteloperators. Er is geen fluctuatie van huuropbrengsten en er zijn geen extra kosten voor reparatie, vervanging of onderhoud. De locaties van alle projecten zijn altijd bijzonder aantrekkelijk en goed bereikbaar. Opties zijn vlak bij het strand en winkelcentra, en er zijn in de buurt voldoende mogelijkheden om uitstapjes te maken. Daarnaast bieden alle hotelprojecten bijzonder goede faciliteiten, hetgeen je van een 4-5 sterrenaccommodatie mag verwachten. Investeringen kunnen gewoon in euro’s worden gemaakt en worden in dezelfde valuta uitgekeerd. Dit dankzij de kantoren in Dubai, Bangkok en Hongkong waar wij mee samenwerken.”

The Land of Smiles

Volgens Cees is Pattaya de meest populaire strandbestemming in Thailand. Hier is RE/MAX Town & Country inmiddels vijftien jaar actief. “Pattaya is een fascinerende stad met ongeveer 1 miljoen inwoners. Het International Airport Suvarnabhumi bij Bangkok ligt op slechts anderhalf uur rijden. De bestemming is dus zeer goed bereikbaar. Pattaya is een multiculturele smeltkroes met voor ieder wat wils: ook strandliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Er is voldoende keus. Denk ook aan internationale scholen, ziekenhuizen en andere voorzieningen zoals ongelofelijk mooie winkelcentra, veel sport- en recreatiemogelijkheden, ontelbare goede en zeer betaalbare restaurants, een goede infrastructuur en uiteraard een rijke schakering van gevarieerd woonaanbod. En dat alles in een wonderschone natuur. De Thaise bevolking is zeer vriendelijk en tolerant. Thailand wordt niet voor niets ‘The Land of Smiles’ genoemd.” Het land is heel toegankelijk. Ga je er op vakantie, dan heb je geen visum nodig. Cees: “50-plussers kunnen vrij eenvoudig een zogenaamd retirementvisa krijgen en voor diegenen die graag een (eigen) bedrijf willen runnen zijn er ook voldoende mogelijkheden. Het ondernemersklimaat is hier zeer aantrekkelijk.”

Woningaanbod

“Er is volop aanbod in woningen en appartementen. Uiteraard in verschillende prijsklassen. Al vanaf zo’n 45.000 euro kunt u een appartement vrij op naam bezitten”, vertelt Cees. “De algemene kwaliteit is zeer goed en er is voldoende keus. Voor wat betreft interieur, luxekeukens, badkamers en ander leefplezier kunt u uw hart ophalen. De schitterende showrooms maken het soms zelf moeilijk een keus te maken. Onroerendgoedtransacties verlopen vrij eenvoudig, met wat professionele begeleiding.” Het makelaarskantoor van Cees heeft een zeer ruime ervaring op dit gebied: “Een tweede huis of appartement in Thailand is fantastisch en betaalbaar. De verhuurmarkt in Thailand is tevens zeer interessant en kan gemiddeld op zo’n 5 procent rendement rekenen. De onderlinge positie tussen huurder en verhuurder is veel gematigder dan in Nederland. Stelt u zich eens voor: zes maanden Nederland en zes maanden Thailand. Of wellicht permanent. Ik zou het wel weten! Of het nu voor een vakantie is of voor een langer verblijf: ‘The Land of Smiles’ blijft fascineren.

Meer informatie:

www.TownCountryProperty.com

[email protected]