Infinity Financial Solutions: “Zorgeloos genieten in Azië”

Pensioen, sociale voorzieningen, verzekeringen? Hoe regel je dat als expat in Azië? Ik spreek hierover met Byung Koo Mulder. Hij kwam al in 2006 voor het eerst in China en Hongkong, in die periode zag hij veel van Azië. In Shanghai leerde hij Infinity Financial Solutions kennen. Hij besloot zich voor een langere tijd in Shanghai te vestigen en werkt nu al vele jaren bij het bedrijf. “Momenteel geef ik leiding aan een team in Shanghai en heb ik klanten overal in de wereld, voornamelijk in Azië.”

Vanaf zijn tweede woonde Byung Koo in Nederland: samen met zijn biologische broer en zus is hij geadopteerd vanuit Zuid-Korea, en opgegroeid in IJmuiden. “Mijn hele familie woont nog in Nederland, ik ben de enige globetrotter. Het is business wise een voordeel, die Aziatische looks en mijn westerse opvoeding, mensen voelen zich bij mij snel op hun gemak. Helaas spreek ik nog geen vloeiend Chinees. Met mijn Australisch-Chinese vriendin en ons zeven maanden oude zoontje woon ik in Downtown Shanghai. Maandag is mijn papadag – dat is heel fijn aan het werken als zelfstandige: ik bepaal zelf mijn agenda.”

Pensioengat

Byung Koo: “Ik heb relatief veel Nederlandse expats, verspreid over heel Azië, als klant. In Nederland klagen veel mensen over hoe hoog onze belasting is, maar je moet je goed bedenken waarom je die betaalt. Wij kennen in Nederland veel sociale voorzieningen en verzekeringen. Als je expat wordt, verlies je deze zaken. Denk bijvoorbeeld aan je pensioen. Het kan een behoorlijk gat in je financiën slaan wanneer je voor tien jaar naar het buitenland vertrekt. Je krijgt in het buitenland vaak netto uitbetaald, en je houdt dan veel geld over. Ik raad altijd aan om dit geld aan de kant te zetten, anders krijg je de rekening later gepresenteerd. Goed verdienen is leuk, maar houd ook rekening met later. Mensen vergeten vaak te sparen, terwijl het juist belangrijk is om ook aan je toekomst te denken.”

Investeren

De groep internationale medewerkers wordt steeds groter, internationale oplossingen op het gebied van pensioenen en verzekeringen zijn steeds meer nodig. Daar kan Infinity u bij helpen. De combinatie van een zorgvuldig, op maat gemaakt financieel plan en een breed scala aan opties is de kern van wat Infinity anders maakt dan andere financiële adviseurs. Byung Koo: “We werken vanuit zes regionale kantoren, waarvan Shanghai er een is, en doen veel samen met Tilney, een toonaangevende investment manager uit Londen en dit jaar winnaar van de Wealth Manager Award of the Year 2018. Infinity onderhoudt het klantcontact en inventariseert wat de wensen en doelen zijn van hun klanten. Het daadwerkelijk investeren doet Tilney. Tilney beheert de beleggingen van de klanten en heeft inmiddels een totaal beheerd vermogen van 30 miljard euro. Uw vermogen zal worden beheerd door een award winning wealth management firm.”

Verzekeren

“Bij Infinity kijken we naar het complete plaatje”, vertelt Byung Koo. “Het beleggen is natuurlijk erg leuk, maar je moet er als expat ook zeker voor zorgen dat je de basis goed geregeld hebt. Denk ook aan een zorgverzekering. Vaak hoor ik: “Ik wéét dat ik het moet regelen”, maar daar blijft het dan een beetje bij.” Mocht je er nu echt nog niet aan toe gekomen zijn je sociale voorzieningen te regelen, kan het dan later ook nog? “Natuurlijk”, antwoordt Byung Koo. “Alleen: hoe later je begint, hoe hoger de kosten worden. Je gaat dan simpelweg meer premie betalen. En uitstel wordt vaak afstel, heb ik wel gemerkt: het wordt steeds minder aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan.”

Direct aanpakken

Waarom is het voor expats zo lastig om zich met dit onderwerp bezig te houden? Byung Koo: “Het is lastige stof. De vraag is: waar begin je? Mensen weten vaak niet hoelang ze ergens blijven, ze zijn meer op de korte termijn gericht, contracten zijn meestal voor een jaar of drie. Dan is de vraag: waar ben ik over drie jaar? Mede door mobiliteit is de lange termijn dus lastig te overzien. Ik merk dat potentiële klanten zich vaak in tweespalt bevinden: ze zijn niet honderd procent zeker dat ze weer terugkeren naar Nederland. Ik ken mensen die al 25 jaar niet in Nederland zijn geweest en waarbij het ook met een kort contract begon. Mijn klanten zijn achteraf vaak blij dat ze er direct samen met mij voor zijn gaan zitten. Bovendien is het gemakkelijk communiceren in het Nederlands. Ik weet uit eigen ervaring hoe de zaken in Nederland zijn geregeld, maar woon zelf alweer geruime tijd in China.”

Stap dus die drempel over en regel het goed. Byung Koo: “Bedenk ook: u zit er niet eeuwig aan vast. Ik druk iedereen op het hart: blijf het niet voor je uitschuiven om met zaken als pensioen, verzekeringen en sociale voorzieningen bezig te gaan. Erken het probleem en zoek er direct een passende oplossing voor. Daarna kun je pas echt zorgeloos genieten in het prachtige Azië.”

Meer informatie op:

www.infinityfinancialsolutions.nl

[email protected]

 

 

Vragen die we bij Infinity vaak tegenkomen:

  • Ik wil mijn geld veilig wegzetten maar niet noodzakelijk in Nederland. Wat zijn de mogelijkheden?
  • Ik heb verzekeringen nodig die over de hele wereld geldig zijn. Wat zijn de opties?
  • Hoe maak ik het best gebruik van de belastingvoordelen die ik als expat heb?
  • Hoe spaar ik voor mijn pensioen als ik in het buitenland woon?
  • Ik heb een internationaal plan, maar ben niet tevreden over de service die ik krijg van mijn huidige financieel adviseur. Kunnen jullie dit voor ons overnemen?
  • Kunnen jullie een offshore bank of vermogensrekening voor ons openen bij een solide bank?

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.