Idyllische plek in het Zwarte Woud

Na een werkend bestaan in Nederland was de tijd voor Jitty en Gerbrand Bruijn rijp voor een volgende stap. Hun droom was werken en wonen in het buitenland. “Onze interesse ging uit naar kleinschalige horeca, omdat we geen ervaring hadden op dit gebied.” Na een online zoektocht is het echtpaar neergestreken in het rustige Blasiwald, deelgemeente van Schluchsee in het Zwarte Woud, waar ze samen het pension Haus Sonneck beheren. Het ligt op een idyllische plek tegen de bosrand, op slechts twee kilometer van het meer Schluchsee.

Diverse interessante objecten passeerden de revue: “In Bayern, Sauerland en de Harz; we hebben overal gezocht in Duitsland”, aldus Gerbrand. “Maar uiteindelijk hebben we gekozen voor het Zwarte Woud. Deze vakantieregio is de laatste jaren nog populairder geworden en daar waren we naar op zoek: we willen het hele jaar gasten hebben.” Het gebied heeft veel te bieden: watersport, wandelen, fietsen, mountainbiken en in de winter langlaufen en skiën. “Gasten van ons logement ontvangen vanaf een minimumverblijf van twee nachten de Hochschwarzwald Card, waardoor vele attracties zoals musea, attractieparken en zwembaden gratis toegankelijk zijn. Zelfs het skiën kost niets, een skipas kopen is niet nodig. Veel mensen die ons voor de eerste keer bezoeken geloven dit niet, maar het is toch echt waar!” De meeste skipistes zijn binnen twintig minuten te bereiken, waarvan de Feldberg – de hoogste top van het Zwarte Woud – het populairst is. Interessante bestemmingen zoals Freiburg, Bodensee, Zwitserland, de Alpen en de Elzas liggen binnen handbereik.

IMG_0613 IMG_2022IMG_4755 (2)

 

Gasten komen overal vandaan, maar de nadruk ligt op Duitsers en Nederlanders. “De jeugd zien we hier niet zo veel, die gaat meer voor de disco en het nachtleven. Hoewel, in januari zat ons pension een heel weekend vol met jongelui die kwamen skiën, wij waren samen de oudsten in ons eigen huis”, grapt Gerbrand.

Haus Sonneck biedt de gasten een vakantiewoning en verschillende themakamers aan: kamer Provence, Bauern, Barock, Schloss, Afrika en Schwarzwald. De ruimtes hebben daardoor allemaal een unieke uitstraling. Gerbrand: “Aan het onderhoud was door de vorige eigenaar de laatste tien jaar niks gedaan en bij zíjn voorganger was het van hetzelfde laken een pak. We hebben alle kamers gemoderniseerd en aangepast aan de huidige kwaliteitsnormen: met een moderne badkamer, hedendaagse inrichting en comfortabele bedden.”

Halbpension

In de gezellige ‘Stube’ wordt, naast het ontbijt, ’s avonds voor de gasten een warme maaltijd geserveerd. Een Duitse schnitzel met bijlagen, een varkenshaasje of een ‘Grillteller’ met een salade staan op het menu. Bij mooi weer kan men aanschuiven bij de barbecue en ook gourmetten behoort tot de mogelijkheden. De gasten hoeven voor een lekkere maaltijd de deur dus niet uit. Het pension heeft een uitstekende bezettingsgraad: Gerbrand: “We hebben niet veel tijd voor het sociale leven, onze logés zijn voor ons heel belangrijk, maar als we onze buren tegenkomen groeten we elkaar altijd hartelijk. We vinden het leuk om soms weer even terug te zijn in Nederland: we bezoeken dan onze familie en als het mogelijk is, gaan we naar een Hollandse markt en eten daar graag een lekkerbekje. Verder missen we het patatje met, de frikandel en de kroket. Aan de andere kant maakt de gezellige ’Deutsche Weinachtsmarkt’ veel goed: een Bratwurst en een glas Glühwein zijn ook niet te versmaden!”

Hij besluit: “Het bevalt ons hier prima, maar komt er vandaag of morgen iemand langs die interesse heeft in ons pension, dan staan we daar positief tegenover. Alles is uiteindelijk te koop. Dan lonkt er weer een nieuw avontuur!”

Meer info: Sonneck-schluchsee.nl

Tekst Remon Franssen (VertrekNL nr. 23)

 

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.

Website

Geef een reactie

*