Gerestaureerde 19e-eeuwse boerenwoning in Canada

Het huis is uniek te noemen. Wilco Overink legt uit: “In de omgeving zien we veel van deze boerenhuizen, maar het zijn meestal relatief eenvoudige woningen met achterstallig onderhoud. Dat is bij deze woning niet aan de orde. De huidige eigenaren hebben het huis naar een hoger plan gebracht en geschikt gemaakt naar de eisen van de moderne tijd.” Het historische karakter van het huis is daarbij niet uit het oog verloren: waar mogelijk heeft men de authentieke elementen behouden, zoals bijvoorbeeld de mooie houten ornamenten van de veranda. De woning heeft prachtige hardhouten vloeren en alle elektriciteitsdraden en waterleidingen zijn vernieuwd. Binnen biedt het huis u een zeer luxe uitstraling: in de grote compleet uitgeruste keuken kunt u lekkere gerechten bereiden voor uw gasten. Na het diner is er de mogelijkheid heerlijk te verpozen in de bibliotheek, wellicht onder het genot van een brandy en een sigaar, of u kunt gezellig bij elkaar zitten bij de open haard in de fraai ingerichte woonkamer. Boven vinden we nog eens twee ruime slaapkamers en een uitnodigende badkamer met vloerverwarming, een douche, toilet en een royaal vrijstaand bad.

Canada 18Canada 11

Veranda

Het huis is ideaal voor welgestelde mensen die rust zoeken; die met pensioen zijn of de woning als tweede huis willen gebruiken. Een rit naar de hoofdstad Toronto van de provincie Ontario duurt zo’n anderhalf uur; de Greater Toronto Area ligt daarom binnen handbereik. Het gebied ligt aan de rand van het ‘Canadian shield’, een rotsachtig gebied met veel bos en talloze meren, maar de streek zelf kenmerkt zich door een lieflijk glooiend landschap. Vanaf de heerlijke veranda heeft u een ver uitzicht over het land. Het landhuis is gesitueerd op een grondstuk van 95 acres (39 hectare) en omvat indrukwekkende aangelegde Engelse tuinen, boomgaarden, moestuinen, vijvers, akkerlanden, weilanden en een stuk bos. De huidige eigenaren hebben zelf een boerenbedrijf en verpachten stukken land aan andere boeren uit de streek. Zelf fokken ze ook nog kalkoenen. Het land wordt gebruikt voor akkerbouw, zoals het verbouwen van graan, mais en sojabonen. Daarnaast kunnen koeien grazen op het uitgestrekte grasland en groeien er fruitbomen waaronder 38 verschillende variaties appels en 11 soorten druiven! Voor eigen gebruik zijn groentetuinen aanwezig en in het verleden waren ook schapen van de partij. Het huis heeft diverse bijgebouwen, zoals een dubbele garage met een aangrenzende studio en twee schuren voor het stallen van beesten, het stapelen van hooi en het opbergen van de landbouwwerktuigen.

Canada 21

Een van de huidige eigenaren is een professioneel kunstschilder. De studio grenzend aan de garage is nu in gebruik als werkplaats en de prachtige woonkamer doet eveneens dienst als kunstgalerie. Wilco: “Deze studio valt door de toekomstige eigenaar eenvoudig anders in te vullen, met bijvoorbeeld het realiseren van een kantoor, en is ideaal voor mensen met een vrij beroep zoals consultants, schrijvers en kunstenaars. Werken op deze locatie met zijn bijzondere ambiance zal zeker veel inspiratie geven.” Een kapitaal huis met alle gebouwen en het grote landoppervlak vraagt van de nieuwe eigenaren wel een bepaalde tijdsinvestering: de panden blijven onderhoud vragen en het land moet worden bewerkt. De reden dat de huidige eigenaren willen verkopen, is dat de kunstschilder zijn pijlen helemaal op de kwasten wil richten. “Het combineren met een boerenbedrijf wordt dan een lastig verhaal”, besluit Wilco. De vraagprijs bedraagt: $ 875.000,- / € 600.000,-.

Heeft u interesse in dit bijzondere object? Neem dan contact op met Wilco Overink. Hij zal u uitvoerig kunnen informeren over alle ‘ins en outs’. Wilco Overink, Sales Representative, CENTURY 21 United Realty Inc., Brokerage Telefoon: 001 705.743.4444, 001 705.760.6301, [email protected]www.century21.ca/wilco.overink

Adres en informatie over de woning: 937 Webster Road Douro Dummer, ON K0L 3A0 www.937websterroad.com

Meer weten over wonen en werken in Canada? Lees dan de VertrekNL Canada special – klik hier.

Website

Geef een reactie

*