In een foute omgeving word je nooit gelukkig

Emigreren betekent oriënteren. Voor je de grote stap waagt is het belangrijk om het land waar je wilt gaan wonen goed te leren kennen. Wat zoek je precies? Wil je reuring of rust, wil je permanent verhuizen of overwinteren en verhuren? Wil je zaken doen of rustig genieten? Wat je ook wilt, het is verstandig om eerst op pad te gaan. In een foute omgeving word je immers nooit gelukkig!

Het magazine ESPANJE! en de website www.espanje.nl kunnen je helpen om Spanje te ontdekken. Onder het kopje regio’s vind je uitgebreide informatie over alle 19 Spaanse regio’s. Van het klimaat en de geschiedenis tot de toeristische hoogtepunten. En onder het kopje Wonen en werken in Spanje staan handige tips voor als je op zoek bent naar een huis in Spanje. Bijvoorbeeld in dit artikel.

Hoofdredacteur Marjan Terpstra: ‘Zowel het magazine, dat vier keer per jaar verschijnt, als de website is er voor iedereen die van Spanje houdt. Veel van onze lezers dromen erover om er ooit te gaan wonen. ESPANJE! kan hen helpen om die plannen concreter te maken. Maar ook als je gewoon in de zon wilt wonen zonder ooit in Spanje te zijn geweest is ESPANJE! erg handig. Want er zijn natuurlijk verhalen te over van mensen die naar Spanje zijn vertrokken en uiteindelijk teleurgesteld weer terugkeerden. In de winter lijkt een huis in Andalusië met een balkon op het zuiden geweldig, in de zomer is het er snikheet. Wij adviseren dan ook om meerdere delen van Spanje meerdere malen per jaar te bezoeken en pas dan de knoop door te hakken. Zo dragen we hopelijk bij aan nog meer geluk in Spanje!’

Over VertrekNL

Viermaal per jaar verschijnt VertrekNL, het grootste gedrukte én online magazine voor emigranten, expats en tweedehuisbezitters. In elke uitgave staat een land centraal via interviews, reportages, columns, juridisch advies, eten & drinken, (tweede) woningen en nog veel meer nuttige informatie over emigreren, zowel voor een korte- als voor een lange emigratie.