Emigreren op proef

Wie heeft het beste idee voor ondernemen in het buitenland? Het emigratiemagazine VertrekNL heeft ook dit jaar drie bijzondere plannen genomineerd voor de VertrekNL Ondernemersprijs 2016, variërend van ‘Italiaans leren in een dag‘ tot sportvakanties in Portugal en een proefhotel in Oostenrijk.

De winnaars van 2016 zijn Hans Bruns en Nelleke Griffioen met hun plan ‘Het proefhotel’. Zij mogen zich vanaf nu ‘Winnaar VertrekNL Ondernemersprijs 2016’ noemen en krijgen bovendien een geldprijs van 1.000 euro én een uitgebreide reportage in VertrekNL magazine. Daarnaast zijn ze met 67% van de stemmen ook de winnaar van de VertrekNL Publieksprijs.

Het plan wordt door de jury vooral geprezen om zijn slimheid. “Het proefhotel vind ik echt een heel bijzonder idee. Een B&B of Gite in den vreemde is een droom voor velen maar, zoals ook velen weten, lastig en weerbarstig in de verwezenlijking. De formule is slim: de kandidaat-B&B’er betaalt vooral leergeld, maar dankzij de gasten komt er ook echt een inkomen binnen”, aldus mr. Aart D.G. Heering van Heering Associates.

Chantal Deen, relatiemanager bij OOM Verzekeringen, onderschrijft deze slimheid: “Het idee dat mensen eerst kunnen uitvinden of een buitenlands avontuur iets voor ze is vind ik zeer vindingrijk en nuttig. Ieder jaar worden enthousiaste cijfers afgegeven over het aantal Nederlanders dat emigreert, maar de cijfers van het aantal Nederlanders dat gedesillusioneerd terugkomt horen we niet. Heel slim om dit proefhotel aan te bieden!”

Nelleke Griffioen: “Voordat mensen flinke financiële investeringen doen, willen wij serieuze dromers de kans geven hun eigen concept een aantal weken op onze hotellocatie uit te proberen. Met zelfgeworven gasten en eigen personeel. Wij bieden de locatie en faciliteren de website waarmee deelnemers hun aanbod kunnen presenteren. Ook bieden we de proefhoteldeelnemers intensieve coaching en begeleiding: we helpen bij het bedenken van een uniek concept dat bij hen past en we begeleiden hen om dit concept tot in de puntjes uit te voeren. Deze training kost geen geld. En als de deelnemers het goed doen, verdienen ze er ook nog aan!”

Aanmelden voor de VertrekNL Ondernemersprijs 2017 is mogelijk via www.vertreknl.nl.

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.