Dos Mundos: Dé naam voor alles wat te maken heeft met wonen op Curacao


Verhuizen naar Curaçao? Dos Mundos kan het u zo makkelijk mogelijk maken als u zelf wilt. Myra Biegelaar en haar team staan voor u klaar. Myra: ”Wij zorgen voor alle benodigde papieren en beantwoorden al uw vragen rondom uw emigratie naar Curaçao. Kortom, Dos Mundos zorgt ervoor dat u met zo min mogelijk problemen zo snel mogelijk thuis bent op het eiland.”

Voordat Myra zelf de stap richting het Caribische eiland zette, woonde ze samen met haar gezin in verschillende Afrikaanse landen. “Ik heb zelf een uitgebreide ervaring met verschillende culturen. Door de vele verhuizingen en de problemen die ik daarbij vaak ondervond, realiseer ik me hoe belangrijk het is om je op een soepele manier te kunnen vestigen in een vreemd land. Toen ik mij in 1989 op Curaçao vestigde, besloot ik een jaar later dit bedrijf op te richten. Twee werelden bij elkaar brengen en mensen een vliegende start bezorgen op dit prachtige eiland, dat is wat ik met Dos Mundos wil bereiken”, aldus Myra. “En nu zijn wij al ruim 28 jaar ankerpunt voor nieuwkomers!”

Wegwijs maken

“De meeste dingen gaan hier net iets anders. We maken de mensen graag wegwijs”, vertelt Myra. “Sommige ambtelijke procedures kunnen een waar labyrint lijken, waardoor men niet goed weet waar te beginnen. Ook andere vragen kunnen wij beantwoorden. Welke stappen neem je bijvoorbeeld om een vergunning te krijgen? Kun je het water uit de kraan drinken? Hoe regel je een telefoonaansluiting? Hoe krijg je de verhuisboedel ingeklaard? Hoe zit het met de ziektekostenverzekeringen? Waar kun je écht Curaçaos eten?” Het bedrijf biedt op een professionele wijze begeleiding aan nieuwkomers. Myra: “Denk aan de immigratieformaliteiten, zaken die iedere nieuwkomer tegenkomt.”

Wonen en werken

Als u de stap zet om te emigreren naar Curaçao komt daar van alles bij kijken. Zo ook verschillende vergunningen. Myra: “Ondanks dat Curaçao tot het Koninkrijk der Nederlanden behoort, kunt u er niet zomaar gaan wonen – niet langer dan de toegestane duur van een toeristisch verblijf. Wij helpen graag bij alle vragen en procedures en zijn dé juridisch specialist op het eiland voor het aanvragen van de diverse werk- en verblijfsvergunningen. Daarnaast verzorgen wij ook de BB10 verklaring die noodzakelijk is voor het kunnen inklaren van de inboedel en kunnen wij verschillende vergunningen aanvragen die voor ondernemen op Curaçao noodzakelijk zijn. Als u als Nederlander op Curaçao wilt gaan werken, hebt u daar geen aparte werkvergunning voor nodig: iedere Nederlander mag op Curaçao werken. U hebt dan echter wel een Verklaring Van Rechtswege nodig en ook deze kunnen wij aanvragen. In ons handboek Praktisch Curaçao staat verder een schat aan informatie die kan helpen met de praktische kant van een nieuw leven op Curaçao.”

Praktisch Curaçao

Myra: “Al 28 jaar geven we dit handzame informatieboek uit. Het telt ruim 250 pagina’s en staat boordevol praktische informatie voor mensen die zich willen voorbereiden op hun emigratie naar Curaçao.” Praktisch Curaçao blijkt ook al jaren een ideaal naslagwerk te zijn voor diegenen die al geruime tijd op het eiland wonen. Alles wat u wilt weten over wonen, werken, sporten, scholen, huisvesting, cultuur en nog veel meer staat in dit boek. Myra: “Vanwege mijn eigen ervaring was het altijd een stille wens om een soort ‘Lonely Planet’ van Curaçao te ontwikkelen voor mensen die zich permanent willen vestigen op het eiland: alle informatie binnen handbereik.”

Ondernemen op Curaçao

In de nieuwste editie van het boek is een hoofdstuk opgenomen over ondernemen op Curaçao. Curaçao is volgens Myra namelijk aantrekkelijker dan ooit, niet alleen voor toeristen en pensionado’s maar juist ook voor ondernemers: “Voor wie op Curaçao een eigen bedrijf wil beginnen biedt het eiland een aantal aantrekkelijke fiscale regelingen om een onderneming te starten. Dos Mundos kan u ondersteunen bij het proces en bij de procedures die daarbij komen kijken. Daarnaast zullen wij u voor specifieke adviezen en situaties altijd doorverwijzen naar een fiscalist. We adviseren om eerst advies in te winnen bij een notaris of belastingadviseur, daarna helpen wij graag met het aanvragen van de benodigde vergunningen.”

Haar persoonlijke aanpak heeft ervoor gezorgd dat Myra met veel klanten nog altijd een band heeft. Myra: “Dit bedrijf dankt zijn succes aan de persoonlijke benadering. Papieren vergunningen regelen is maar een klein deel van het verhaal. Het gaat erom dat je snapt wat een klant nodig heeft, wil je voor deze klant maatwerk kunnen leveren. Voor alles wat te maken heeft met wonen op Curaçao hoeft u maar één naam te onthouden: Dos Mundos!”

 

Meer informatie op

www.dosmundos.cw

Het boek Praktisch Curaçao is te bestellen via deze website.

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.