Beachvilla’s Romantika en Pemaron:”Kortweg genieten op Bali”

Toen Johan van den Broeck en Wendy Busschots twaalf jaar geleden met vakantie gingen naar het Indonesische eiland Bali liepen ze beiden het ‘Balivirus’ op. Het werd hun droom om er ooit een huis te kopen. Johan: ‘’Ik reisde de halve wereld rond, maar nergens had ik het gevoel dat ik heb als ik op Bali en. Vooral de mensen hier zijn bijzonder, hun glimlach is echt!” Als de beste vrienden in 2017 de mogelijkheid krijgen twee naast elkaar gelegen beachvilla’s te kopen, wordt hun droom werkelijkheid.

Johan woont samen met zijn vriendin en haar twee kinderen permanent op Bali. Ze hebben een huis aan de zuidkant van het eiland. Johan: “In België had ik mijn eigen bouwbedrijf. Na twintig jaar als zelfstandige te hebben gewerkt, wilde ik het wat rustiger aan gaan doen. Ik was vaak zeven dagen in de week bezig met mijn werk. De 50 naderde en ik besloot dat het een goed moment was om nog iets anders met mijn leven te gaan doen. Ik zette anderhalf jaar geleden de stap en emigreerde naar mijn geliefde Bali.”

Goede vriendin Wendy en haar man Walter wonen nog in België. Wendy: “Ik werkte als vertegenwoordigster van fantasiejuwelen, twee jaar geleden werd bij mij kanker vastgesteld. Dat is nu onder controle, maar ik besef nu eens te meer dat het leven niet alleen uit werken bestaat. Gelukkig kan ik gemiddeld twee keer per jaar genieten van mijn huis op Bali. De rest van de tijd wordt het huis verhuurd.” Johan is eigenaar van Villa Pemaron en Wendy en Walter beheren Villa Romantika. Johan: “We hebben de huizen samen gekocht en doen de verhuur en het onderhoud samen. Alles wat hier ter plaatse geregeld moet worden neem ik voor mijn rekening, aangezien ik hier woon.”

Tempels, rijstvelden en massages

De twee prachtige villa’s staan in een rijtje met vier vrijwel identieke huizen. “De villa’s zijn geschikt voor twee tot zeven personen, liggen direct aan het strand en beschikken over een luxe infinity pool en een mooie tropische tuin vol bloemen en palmbomen. Op slechts 300 meter zijn leuke restaurantjes te vinden. De locatie is bijzonder geschikt voor een prachtige vakantie. De stad Lovina  met haar winkeltjes, restaurants en koffiebarretjes ligt op slechts 5 kilometer afstand. En Singaraja, de oude hoofdstad van Bali, op 2 kilometer”, vertelt Johan. “Het noorden van Bali is lang niet zo druk als bijvoorbeeld rondom Kuta in het zuiden”, vervolgt hij. “Er is hier echter zeker genoeg te doen voor toeristen. Vanuit de villa vertrekken er talloze interessante trips: van het bezoeken van tempels en lokale marktjes tot het bekijken van watervallen en een toer langs rijstvelden. Of ga om 6.00 uur de Mount Batur beklimmen voor een betoverende zonsopkomst! Je kunt hier werkelijk alle kanten op. Ook sportievelingen komen in deze regio aan hun trekken: fietstochten, canyoning, duiken en snorkelen – noem maar op.” Wendy vult aan: “Op 15 meter van de villa’s stap je zelfs zo een jukung (lokale boot, red.) in om tussen de dolfijnen te varen. En wat dacht je van elke dag een massage in de bale bengong (rusthuisje aan het strand) met alleen het geluid van de zee op de achtergrond? Op Bali kan het allemaal!”

Alles erop en eraan

Aan luxe geen gebrek, zowel in Villa Romantika als in Villa Pemaron is het goed toeven. Wendy: “De slaapkamers zijn voorzien van een hemelbed, airco en een eigen badkamer met douche. Er is gratis wifi en een terras en balkon van elk 35 m2. Elke villa heeft zijn eigen housekeeping staff, die werkelijk alles verzorgt. Er zijn tien mensen aan de slag voor drie villa’s. Denk aan koken, bedden opmaken, wassen en strijken, de villa onderhouden, kortom alles om het netjes te houden. Zodat onze gasten rustig kunnen genieten van hun vakantie.” Johan: “De koks koken zowel Indonesisch als westers, het is maar net wat de gasten wensen. Twee tuinmannen onderhouden dagelijks de tuin en het zwembad en daarnaast is er een manager die alles regelt qua aankomst, vertrek en uitstapjes en eventuele vragen van gasten beantwoordt. Je huurt de villa met alles erop en eraan, de service van de staff is inbegrepen. Alleen het eten wordt apart betaald. De staff haalt elke dag verse groenten, vlees of vis op de markt, afhankelijk van wat de gasten willen eten. En zeg nu zelf: elke dag de zon zien ondergaan vanaf je eigen terras, dat is toch onbetaalbaar.”

Pelan pelan

                                                                                                                                              Johan geniet maximaal van het leven op Bali. “Als expat mag ik hier niet werken. Mijn leven in België was daardoor veel drukker, hier is alles pelan pelan, rustig en kalm. Voor mij is het kortweg: opstaan als ik wakker word, eten als ik honger heb en slapen als ik moe ben. En ook alles daartussen is genieten. Eén of twee keer per maand ga ik samen met mijn vriendin en de kinderen richting Lovina, wanneer de villa vrij is. We bespreken dan alles met de staff en kijken of er zaken moeten worden aangepast. Zo zorgen we ervoor dat de villa’s in topconditie blijven. Van de gasten die onze villa’s bezoeken zijn de meesten afkomstig uit Nederland en België. Ook hebben we gasten uit andere delen van Europa, Azië en Australië op bezoek gehad – iedereen is welkom! Gasten zijn altijd blij verrast als ze aankomen: blijkbaar denken ze van tevoren vaak dat ze dicht bij de buren zullen zitten en daarvan lawaai mee zullen krijgen. Niets is minder waar. Het is echt een waar paradijsje, met een rustige en relaxte sfeer en iedere ochtend het geluid van de golven en de fluitende vogels om bij te ontwaken.” Om de villa’s zo veel mogelijk te verhuren zijn Wendy en Johan een samenwerking aangegaan met Bali Vakantie Verhuur. Via deze website kunt u de villa(’s) eenvoudig reserveren. En in de rustige maanden geven ze leuke kortingen. Johan: “We gaan ook starten met speciale acties voor honeymoons. Veel mensen denken dat het huren van een privévilla op Bali met de luxe van een vijfsterrenhotel te duur is, maar het is vaak juist goedkoper dan ze denken! In vergelijking met de huur van bijvoorbeeld een huisje in Frankrijk zijn onze prijzen echt om te lachen, zeker als je met een groep van zes personen een van de villa’s huurt. Dus blijft u dromen of…

Meer informatie op:

www.balibeachvilla-pemaron.nl

en www.villaromantikabali.nl

Of Facebook:

Bali beach villa Romantika & Pemaron

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.