“Alles net een stapje mooier en beter dan thuis”

Maak kennis met Marco en Natasja Peters. Samen runnen zij vakantiepark Les Neuf Cerisiers. Ze verhuren er stijlvolle gîtes en luxe safaritenten. Ondernemen zit ze in het bloed: “Het blijft altijd kriebelen om iets aan te pakken. Dat zit er nu eenmaal bij ons allebei in, het is onze passie om alles steeds te verbeteren. In de wintermaanden creëren en renoveren we wat af!”

Ook in Nederland hadden Marco en Natasja een eigen bedrijf, weliswaar in een heel andere sector. Marco: “12,5 jaar hebben we een elektronisch servicebedrijf gehad. We repareerden bijvoorbeeld computers en andere elektronica. Natasja werkte in een tandtechnisch laboratorium en later ook in onze eigen zaak, waar ze het contact met de klanten onderhield.” In het najaar van 2005 kreeg het stel het idee om als pensioeninvestering een tweede huis in Frankrijk te kopen. Ze konden er dan zelf hun vakanties doorbrengen en het daarnaast verhuren. “Maart 2006 zijn we in Noord-Frankrijk gaan kijken. We wilden niet te ver weg aangezien we gemakkelijk heen en weer moesten kunnen reizen. Helaas trok het gebied ons niet. Natasja opperde toen om alles in Nederland te verkopen en definitief naar Frankrijk te vertrekken. Alles viel toen op zijn plaats,” vertelt Marco. “Mijn werk was altijd mijn hobby, maar het was nu echt werk geworden. Onze zoon en dochter waren 11 en 5, een volgens ons nog goede leeftijd voor een emigratie. In mei 2006 hebben we een huis gekocht in Zuid-Frankrijk en in december kregen we de sleutel. In juli 2007 zijn we definitief verhuisd.”

Negen kersenbomen

Marco: “We wilden graag naar het zuiden van Frankrijk vanwege het fijne klimaat. We zouden met de makelaar een huis gaan bekijken, maar toen we aankwamen bleek het net verkocht. Ze bood ons gelukkig een ander passend huis aan. We waren meteen enthousiast! Het huis hebben we dan ook vrij snel gekocht. Hier hebben we ons vakantiepark gerealiseerd. ‘Les Neuf Cerisiers’ betekent ‘De negen kersenbomen’, en die staan er ook echt! Inmiddels zelfs wat meer. Er is veel fruit op het terrein te vinden, denk aan peren, appels, vijgen en bramenstruiken. Je kunt er heerlijke jammetjes van maken of stoofpeertjes. Helaas hebben we weinig tijd, anders zouden we dat zeker vaker doen.”

Het échte vakantiegevoel

Op het terrein van Marco en Natasja zijn vier gîtes en twee safaritenten te huur. Marco: “We stoppen veel energie in onze accommodaties en vinden het belangrijk dat onze gasten écht het gevoel hebben dat ze op vakantie zijn. Het gevoel van luxe, alles net een stapje mooier en beter dan thuis. Voor ons hoort dat bij genieten. Zo hebben we in onze gîtes veel elementen uit de streek bewaard, ook om de charme en sfeer door te zetten. Denk aan ‘en pierre’ muren en authentieke details.” Verder zijn er een verwarmd zwembad, trampolines, schommels, een tafeltennistafel, een badmintonveldje en een glijbaan. En niet te vergeten: twee pony’s, een mini ezel en twee pasgeboren geitjes. Natasja: “We horen vaak dat vooral de kinderen graag blijven spelen op het park. Er zijn vriendjes en vriendinnetjes genoeg. Cliché, maar daarom niet minder waar: als de kinderen het naar hun zin hebben dan hebben de ouders ook tijd voor vakantie. Geniet eens een dagje van een spannendboek samen met een goed glas wijn op het terras van je gîte of safaritent. De kinderen, die vermaken zich hier wel.”

 

Een zomer vol gasten

Marco en Natasja zijn het hele jaar rond druk. Marco: “In het zomerseizoen ontvangen we onze gasten. Maar in de winter zitten we ook niet stil, dan zorgen we ervoor dat alles gereed is voor de zomer.” Als de gasten aankomen op zaterdag is er de mogelijkheid deel te nemen aan een welkomstmaaltijd. Natasja: “We zitten dan met alle gasten aan een grote lange tafel, het ijs wordt gebroken en iedereen kent elkaar daarna al een beetje. Ook kinderen vinden vaak direct vriendjes. De table d’hôtes, zoals we dit noemen, bieden we ook aan op maandag en donderdag. Ik kook alles zelf en Marco is gastheer. Hij vindt het contact met de gasten geweldig, maakt graag een praatje en informeert over alles wat er in de buurt zoal te doen is.” “Onze gasten zijn vaak mensen met een drukke baan en jonge kinderen. In de zomer komen ze voornamelijk uit Nederland en Vlaanderen. Veel Nederlanders vinden het fijn om zich op vakantie in hun eigen taal te kunnen redden”, vult Marco aan. Vorig jaar hebben Marco en Natasja nog een vakantiepark geopend: Domaine Saint Esselin, hier wonen Natasja’s broer en zijn gezin. Marco: “We hadden sterk het gevoel dat dit een heel leuk park zou kunnen worden, maar we konden zelf niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Gelukkig zagen mijn zwager Egon en schoonzus Paula het meteen zitten om hier ook te komen wonen.” Op Les Neuf Cerisiers komen er in de toekomst misschien ook een paar huisjes bij, maar meer ook niet. Natasja: “We worden toch langzaamaan wat ouder en het verbouwen wordt lichamelijk zwaarder. Er moet ook een tijd komen dat we de vruchten kunnen plukken van ons harde werken!”

 

 

Meer info op: www.lesneufcerisiers.eu

www.domainesaintesselin.eu

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.