Afstandsonderwijs in coronatijd

“De grootste uitdaging is niet om de lesstof bij de kinderen te krijgen, maar om de continuïteit van het onderwijs te waarborgen.”, aldus Sjoerd Veltman, directeur van de Wereldschool. Deze organisatie is al ruim zeventig jaar gespecialiseerd in afstandsonderwijs aan onder andere emigranten, expats, topsporters of wereldreizigers.

Het coronavirus maakt onderwijs op afstand noodzakelijk. Veltman: “We weten niet wanneer de mist gaat optrekken, maar afstandsonderwijs laat zien, dat dit een kwalitatieve oplossing is, niet alleen ten tijden van een virus, maar ook bijvoorbeeld bij een te kort aan leraren.”

Hoe lang houden ouders het nog vol? Elk gezin is weer anders; het ene gezin heeft veel hulp en het andere weinig tot geen. Veltman: “Belangrijk is vooral het behouden van het contact tussen de leerlingen en de docenten. Zo adviseer ik docenten elke schooldag samen met de leerlingen te starten, liefst een op een, én de schooldag ook gezamenlijk af te sluiten. Doe dit zo’n 5 of 10 minuten per leerling en je zorgt voor binding en continuïteit.”

Bekijk het gehele interview – klik hier!

De Wereldschool biedt de volgende voordelen:

  • erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap;
  • instroom op elk moment van het jaar en flexibel studietempo;
  • bovengemiddelde resultaten door persoonlijke begeleiding en individuele instructie;
  • online of offline lespakketten;
  • professioneel advies, voor vertrek en na terugkomst;
  • onderwijs voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met 18 jaar.

Meer informatie over de Wereldschool – klik hier!

Over VertrekNL

Viermaal per jaar verschijnt VertrekNL, het grootste gedrukte én online magazine voor emigranten, expats en tweedehuisbezitters. In elke uitgave staat een land centraal via interviews, reportages, columns, juridisch advies, eten & drinken, (tweede) woningen en nog veel meer nuttige informatie over emigreren, zowel voor een korte- als voor een lange emigratie.