Wild spotten is hier geen uitzondering

Angela Neuleman woont sinds 1997 in Denemarken. Eerst op een boerderij in Vester Åbølling, Zuid-Jutland. Samen met haar man en vier kinderen is ze in 2004 in Vorbasse, Billund terechtgekomen en ze hebben er nu een melkveebedrijf. In mei 2015 begon Angela als booking manager bij Fitting Landsbyferie.

Angela: “Onze Deense achterburen Lene en Karsten Knudsen (eigenaren van Fitting Landsbyferie, red.) kochten een boerderij in Fitting met de intentie daar iets met toerisme te gaan doen. In 2010 was het zover. De boerderij was omgebouwd tot een complex met tien luxe appartementen. Ze zochten iemand voor op kantoor en ik begon mij te vervelen thuis: de kinderen waren niet zo klein meer en wij hadden zelf zojuist een medewerker in dienst genomen.” Angela heeft altijd al in de toeristische sector willen werken. “Maar het is geen volledige baan, dus werk ik thuis ook nog steeds mee. Alleen in de zomermaanden ben ik niet veel beschikbaar op de boerderij.”

 

Unieke locatie

“De locatie voor Fitting Landsbyferie is uniek. Letterlijk vertaald betekent Fitting Landsbyferie ‘de Fitting dorpsvakantie’ en dat is precies wat Fitting is”, vertelt Angela. “Het is eigenlijk een klein gehuchtje, omringd door een zeer fraaie natuur.” Fitting Landsbyferie heeft tien nieuwe 6-persoonsappartementen. De oude boerderij uit 1850, gelegen aan de velden, is de perfectie locatie voor een rustige vakantie. “Ook de rust is uniek, als balsem voor de ziel”, aldus Angela. “De appartementen hebben allemaal een prachtig uitzicht over de natuur. Wild spotten is hier geen uitzondering.” U kunt helemaal tot rust komen op uw eigen privéterras, omarm de stilte en de weidsheid van het platteland. Natuurlijk is er ook gedacht aan de kinderen, die zich lekker kunnen uitleven op het klimtoestel in de zandbak en op de twee trampolines. Daarnaast is er een voetbalveld en kan er worden gebeachvolleybald. Angela: “De kinderen kunnen vrij rondrennen: er is geen ander verkeer in de buurt, naast dat van de gasten zelf.”

 

Alles dichtbij

Het dorpje Fitting is een gemoedelijke gemeenschap met ongeveer zeventig bewoners, gelegen aan de rand van Randbøl Hede, een beschermd natuurgebied. Bij uitstek geschikt om een van de vele gemarkeerde wandelingen te volgen. Fitting ligt dicht bij alles. Angela: “Er is hier voor toeristen zo veel te doen in de omgeving. In een straal van een uur rijden kun je veel zien en beleven. Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, kunst, dieren, shoppen of attracties: je kunt het hier vinden. En het vliegveld ligt ook in onze gemeente.” Bezoek bijvoorbeeld het al eerder genoemde Legoland, ga naar het grootste waterpark van Scandinavië, Lalandia, of naar safaripark Givskud Zoo. Maar ook kleine relatief onbekende uitstapjes, zoals Bindeballe Købmandsgård, de Landschapssculpturen bij Tørskind of lekker vissen bij Holme Å, zijn volop mogelijk. Om te winkelen kunt u terecht in Vorbasse of Egtved, voor de dagelijkse benodigdheden. “Daar vind je een mooie grote supermarkt, de bank en een bakker die al om 06.00 uur open is”, zegt Angela. En als u juist een grotere stad wilt bezoeken, zijn zowel Kolding als Vejle zeer geschikt.

 

Eenvoudig concept

Angela: “Lene en Karsten hebben altijd voor ogen gehad dat ze het de gasten zo gemakkelijk mogelijk willen maken. Zo werken wij bijvoorbeeld met codes op de appartementen, die gasten bij hun boeking toegestuurd krijgen. Zo hoeven ze niet voor een bepaalde tijd aan te komen om de sleutel op te halen. De ruime appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Zo liggen er standaard theedoeken en vaatdoekjes in de keuken. Toiletpapier, keukenpapier en aluminiumfolie is er ook te vinden, linnengoed en handdoeken kunnen worden besteld. De gasten kunnen het aantal dagen boeken die ze wensen: of het nu één nacht is of meerdere – het kan allemaal!” Naast de complete inboedel in de appartementen heeft Fitting Landsbyferie het afgelopen jaar voor het eerst, een samenwerking met de lokale camping en de B&B, een rondrit met paard en wagen georganiseerd. “Vaak hebben de gasten echter al van tevoren gepland wat ze willen gaan doen. Legoland is dan natuurlijk uitstapje nummer één.”

Ook Nederlanders weten hun weg te vinden naar Fitting Landsbyferie. Angela: “We hebben meerdere Nederlandse gasten die we vaker mogen verwelkomen. Over het algemeen zien we onze gasten vaker terug, juist omdat het concept van Fitting Landsbyferie zo eenvoudig is.”

Ook genieten van de unieke rust? Ga dan naar www.fitting-landsbyferie.dk.

Wilt u emigreren naar Denemarken? Lees dan VertrekNL Denemarken.

Tekst: VertrekNL | Nikki van Schagen

 

 

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.