Vrees voor stormloop op paspoort

Gemeenten vrezen een grote chaos omdat veel mensen in de komende weken een nieuw paspoort willen aanvragen. Veel mensen moeten mogelijk worden teleurgesteld als zij niet voor de zomervakantie hun nieuwe papieren ontvangen. Kinderen mogen vanaf 26 juni niet meer in het paspoort van hun ouders bijgeschreven zijn. Zij hebben straks een eigen reisdocument nodig om naar het buitenland te mogen.

“De nieuwe regel leidt tot grote problemen”, denkt Cees Meesters, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken. Volgens hem is er altijd een piek in het aantal aanvragen in mei en juni omdat veel mensen dan een nieuw paspoort nodig hebben.

Daarnaast moeten veel mensen dit jaar hun paspoort verlengen. “En dan zijn er naar schatting ook nog eens 800 duizend ouders die een paspoort voor hun kind willen”, aldus Meesters in de krant. Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies riep mensen eerder al op om op tijd een nieuw paspoort aan te vragen. Ook zij vreest dat door de drukte niet alle aanvragen kunnen worden behandeld. Volgens het AD hebben inmiddels verschillende gemeenten extra werknemers ingezet.

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.