Verwennerij in een warm nest

Medio 2011 was de Bed & Breakfast Casa Nido Calido van Ingrid Paermentier en Alex Jacobs klaar en ontvingen ze de eerste gasten. De opening stond eigenlijk gepland voor 2012, omdat beiden nog werkzaam waren in België. Als zich logés aandienden, ging de reis met het vliegtuig of de wagen richting Spanje. “Dit was een leerzame maar ook stressvolle ervaring,” aldus het stel. In 2007 begon de zoektocht naar een geschikt pand voor het opstarten van een B&B. “We waren allebei de ratrace in België beu en we wilden nog wel iets anders opstarten, en natuurlijk sprak het aangename klimaat en een ‘rustiger’ leven ons aan.” Al snel werd het huidige pand in Crevillente gevonden, maar de prijs lag buiten het budget. Een driejarige zoektocht volgde, waarin wel tachtig panden de revue passeerden. Een geschikt huis zat er niet tussen en uiteindelijk kwamen ze weer uit bij de eerste woning. “Gelukkig was de prijs inmiddels gezakt en werd de deal gesloten.”

Casa Nido Calido emigreren (1)

Droomstart

“Na de officiële opening in april 2012 zijn we direct uitgenodigd om mee te doen aan het tv-programma ‘Met Vier In Bed’ (van de Belgische zender VTM, red.), waarin verschillende B&B’s het tegen elkaar opnemen. Tot onze verbazing wonnen we de Spanje-aflevering! De volgende dag lag onze website plat. Dit was natuurlijk een droomstart,” vertelt Ingrid bevlogen. “Nido Calido betekent ‘warm nest’, en dat willen we onze logés laten ervaren. Onze gasten kunnen gratis gebruikmaken van gps-navigatie voor de huurauto, we hebben van de naburige steden zoals Alicante, Murcia, Elche, Santa Pola en Torrevieja stratenplannen klaarliggen en we geven informatie over de bezoek- en parkeermogelijkheden.” De B&B heeft een eigen boot in de haven van Guardamar del Segura, waarmee dagtrips naar het eiland Tabarca en bijvoorbeeld vistrips plaatsvinden. “Verder organiseren we bezoeken aan plaatselijke bodega’s, huifkar-tochten inclusief tapas, wandeltrips en een bezoek aan de marmermijn onder begeleiding van een Nederlandse gids.”

De gasten vertrekken meestal na het ontbijt voor een uitstapje naar het strand of een naburige stad en zijn tegen 14.00 à 15.00 uur terug om nog een verfrissende duik te nemen in het zwembad. “Soms blijven de gasten de hele dag chillen aan het verwarmde zwembad,” vult Alex aan. “Ook kunnen ze gebruikmaken van de fitnessruimte en de sauna in onze B&B, en van onze fietsen en elektrische fietsen.”

Niet stilzitten

Aangezien het leven zich in Spanje vooral buiten afspeelt, zijn de kamers van het logement sober doch smaakvol ingericht. Alle comfort is aanwezig: elke kamer heeft een eigen toilet, douche en lavabo, airco, televisie met dvd-speler en een kluis. De bedden zijn nieuw en de matrassen worden jaarlijks door een professioneel bedrijf gereinigd. Na een goede nachtrust is het om 09.15 uur tijd voor een uitgebreid ontbijt: fruitsap, koffie, water, stokbrood, wit en bruin brood, diverse huisgemaakte marmelades, kazen, verschillende soorten worst, yoghurt en gebakken eitjes. Alex: “En af en toe een extraatje, zoals wentelteefjes en pannenkoeken.” De meeste gasten schuiven ook aan voor het avondeten. In de keuken staat Ingrid achter het fornuis en zij kookt een viergangen menu: tonijn, paella en ‘sal en boca’ (een combinatie van vis en vlees uit de oven) zijn slechts een kleine greep uit haar palet. Kinderen kunnen rondrennen en hoeven niet steeds braaf aan tafel te blijven zitten tijdens of na de maaltijd: het terrein is volledig omheind. “Gasten die hier veertien dagen verblijven en elke dag blijven eten, krijgen steeds iets anders voorgeschoteld.” Van 15 november tot 31 maart is de B&B gesloten, met uitzondering van de kerst- en nieuwjaarsperiode. Grotere groepen kunnen wel terecht tijdens de sluitingsperiode. Stilzitten is er voor de uitbaters niet bij: “We doen in de winterperiode allerlei klusjes die in de zomer zijn blijven liggen, we zijn altijd wel druk met het een of ander.”

Meer informatie via ww.casanidocalido.com

Tekst Remon Franssen | VertrekNL 24

Meer weten over emigreren naar Spanje? Klik dan hier.

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.

Website

Geef een reactie

*