VertrekNL goes Down Under

Australië dankt zijn naam aan het continent ‘terra australis incognito’, wat ‘onbekend zuidelijk land’ betekent. Het land heeft meer dan 20 miljoen inwoners, die vooral Australisch Engels spreken. Dat is Engels met een licht accent en wat aparte woorden die je in andere varianten van het Engels niet tegenkomt. Daarmee is de grootste barrière van een succesvolle emigratie opgelost: het spreken van de taal. Maar wat is verder belangrijk voor een succesvolle emigratie naar Australië?

VNL 25 OS.inddLees dit en meer in VertrekNL Australië: 9 Typisch Australisch Wat maakt Australië nu zo… Australisch? 13 Emigreren Korte snuit, lange reis 15 Heimwee Van expat in Thailand naar emigrant in Australië 17 Taaltest Beheerst u de Nederlandse taal? 18 Grensgeval Het wikken en wegen van de familie Lubbers-Van Veghel 22 De expat Alfons van Woerkom: “Je moet uitkijken met humor” 24 No worries, mate! Het Engels van de Australiërs 26 Ondernemersprijs 2016 Van winnend idee naar werkelijkheid 32 Eten en drinken Peter Butter is verliefd geworden op Australië 36 Uitgelicht Campers Down Under 41 Column Ger Apeldoorn 42 Bed & Breakfast Verstoppertje spelen in het regenwoud 46 Toen & Nu Van loondienst naar Australische contractor 48 Interview Hoe Bart-Jan Homan van backpacker naar emigrant ging 53 Partners De dubbele emigratie (én remigratie) van Jan Fels 54 Visa Visumaanvragen voor Australië en Canada bij Visa4you 59 Column Boris Dittrich 60 Ondernemen Hoe Alex de Wit het warm krijgt van The Chilli Factory 68 Taal Nederlandse les van LanguageOne in Perth

Los exemplaar bestellen: Klik hier.

Abonneren: Klik hier.

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.