Politiek niet geïnteresseerd in Nederlanders in het buitenland

Hij noemt zich alles behalve een nationalist, verre van dat zelfs. Wel kijkt Eelco Keij (36) regelmatig met afgunstige blik naar landen als Frankrijk en Zwitserland waar burgers in het buitenland een duidelijke stem en invloed hebben in de nationale politiek.

De fondsenwerver die in New York woont en werkt schreef er een politiek manifest over, getiteld ‘Kapitale Connecties’. Want Nederland moeten zich eindelijk eens realiseren hoe groot de culturele en economische waarde van al die honderdduizenden expats en emigranten voor ons land is. Het is een oproep aan burgers en politici die hier geen weet van hebben, of het misschien niet willen weten. De officiële presentatie van ‘Kapitale Connecties’ op Het Binnenhof in Den Haag spreekt wat dat dit laatste betreft boekdelen. Behalve enkele D66 partijgenoten van Eelco Keij schitteren de overige politieke partijen vooral door afwezigheid.

Bekijk de video gemaakt door videojournalist Maarten Langelo.

Lees ook het interview tussen Eelco Keij en Oetse Eilander in VertrekNL nr. 16.  

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.

Website

Geef een reactie

*