Een plek waar je je thuisvoelt, waar je tot rust kunt komen en jezelf kunt zijn.

In dit artikel Claudia van Luijk en Lars en Fadi Mandaat. Samen traden ze in de voetsporen van hun ouders. Maar ze openden ook zelf hun eigen Boutique Guesthouse aan de Costa de Prata: Quinta ninho d’águia, letterlijk ‘Nest van de Adelaar’. “En een nest is ook precies wat wij onze gasten willen bieden! Een plek waar je je thuisvoelt, waar je tot rust kunt komen en jezelf kunt zijn.”

 

 

In Amsterdam deed het gezin iets heel anders. Lars werkte zeventien jaar lang in een meubelzaak in de bekende buurt De Pijp, Claudia volgde in de avonduren een opleiding aan de Fotoacademie en werkte als verkoper voor een Belgisch kledingmerk. Eerst op de P.C. Hooftstraat en later als shopmanager in Haarlem. Het was een grote stap om hun roerige leventje in Nederland gedag te zeggen en naar Portugal te emigreren. Toch kregen ze sterk de behoefte om weg te gaan. Claudia: “We wilden meer vrijheid, meer ruimte, en vooral een creatiever leven. Daarnaast hebben we veel met Portugal: mijn verre voorouders zijn Portugese joden, iets wat ik pas sinds een aantal jaren weet, maar wat wel het typische gevoel verklaarde dat ik had toen ik acht jaar geleden voor het eerst in dit land kwam. De ouders van Lars woonden sinds tien jaar in de buurt van Alcobaça, Portugal. Zij verhuurden drie accommodaties in hun eigen B&B, maar wilden dit niet de rest van hun leven blijven doen. Wij hebben toen aangegeven de B&B ooit over te willen nemen. Mijn schoonouders zijn daar serieus op ingegaan en zo rolde het balletje ook voor ons al snel richting Portugal. In 2014 zijn we uiteindelijk verhuisd naar Portugal en hebben het beheer overgenomen. De B&B van mijn schoonouders is daarna uitgebreid tot vijf accommodaties.”

Droomhuis met een verhaal

Claudia vertelt verder: “Maar daar is het niet bij gebleven, want via via  vonden we ons droomhuis: een oude wijnboerderij (quinta) die volledig verbouwd moest worden. We besloten ons appartement in Amsterdam te verkopen en verbouwden de quinta tot een Boutique Guesthouse met drie appartementen. Quinta Ninho d’águia is ons persoonlijke levenswerk: het zegt veel over hoe wij zijn en hoe wij willen leven. We wilden namelijk niet zomaar een huis met appartementen om te verhuren. Het moest een persoonlijke plek zijn met aandacht voor het interieur. De huidige drie appartementen zijn daarom ingericht met een eclectische mix van Portugese vintage, vondsten, curiosa en moderne aankopen. Vrijwel alles wat in en om het huis staat is met liefde uitgezocht en heeft een verhaal.” Nederlandse en Belgische gasten zijn gecharmeerd van de met aandacht ingerichte accommodaties. Ze vinden veelvuldig hun weg naar het Boutique Guesthouse. Claudia: “In de toekomst zullen we ons ook gaan focussen op gasten uit andere landen. Het zou mooi zijn wanneer andere culturen iets kunnen toevoegen, in de vorm van inspiratie, aan onze quinta.”

Plannen, klussen en verbouwen

In oktober begint voor Lars en Claudia een drukke periode. Claudia: “In tegenstelling tot wat veel mensen denken bij het runnen van een vakantieverblijf, begint de drukste periode wanneer de gasten weer vertrekken. In deze fase moet er veel geklust en verbouwd worden. Daar moeten veel plannen voor worden gemaakt: het leukste onderdeel van het hele proces. Samen met het huis waarin we wonen, de B&B en het Boutique Guesthouse hebben we 3,5 hectare grond om te onderhouden. Dus veel tuinwerk, maar ook veel ruimte om mooie projecten voor te bedenken. Iets waar we voor de toekomst zeker mee bezig zullen zijn. De quinta telt nu drie appartementen. Over een aantal jaren zullen wij het stuk wat nu nog niet in gebruik is gaan renoveren voor onszelf. Stap voor stap zullen we het privégedeelte van het huis gaan verbouwen. De eerste stap wordt een grote woonkeuken, die in de ochtend open is voor onze gasten en waar ontbeten kan worden. Daarna is het tijd om onze leefruimte aan te pakken. Onze toekomstwens is om op de quinta maximaal vijf of zes exclusieve accommodaties te hebben. Dit om de kleinschaligheid, het persoonlijke en de rust van deze unieke plek te waarborgen.

Meer info op: www.quintaninhodaguia.com

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.