DE KONING VAN HISPANJE: een nieuw reisprogramma door Spanje.

In deze serie neemt journalist en schrijver Edwin Winkels je mee op reis en gaat hij op zoek naar de relatie tussen Nederland en Spanje, het land waar hij al bijna 30 jaar woont. Hij bezoekt prachtige locaties, Spanjaarden die een band hebben met Nederland en Nederlanders die in Spanje wonen. Aan de hand van korte reportages en portretten zien we de verschillen maar ook verrassende raakvlakken tussen Nederland en Spanje.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer reisprogramma’s die zich richten op een specifiek land of thema. Met name de VPRO is daar succesvol mee bezig, met bekende tv-programma’s als De Grens, De oevers van de Yangtze en Op zoek naar Frankrijk. Maar een echt goed reisprogramma over Spanje was er nog niet. Dat concludeerden makers Victor de Wee en Jeroen Stultiens toen zij samen gingen brainstormen over een format.

Victor en Jeroen vertrokken beide in 2014 naar Zuid-Spanje. Los van elkaar verhuisden ze met vriendin en kind naar hetzelfde kleine kustdorp in Andalusië. Daar leerden ze elkaar kennen en bleek dat ze allebei in de media werkzaam zijn. De één als online marketeer, de ander als filmmaker. Een erg goede aanvulling op elkaar en op een terras met uitzicht op de mooie baai bedachten ze samen De Koning van Hispanje. Even later benaderden ze Edwin Winkels voor de presentatie.

Edwin is sinds 1988 gevestigd in Spanje. Van 1991 tot 2012 was hij verslaggever van de krant El Periódico de Catalunya, eerst op de sportredactie en later als algemeen verslaggever en onderzoeksjournalist. Hij is correspondent vanuit Spanje voor het AD en de sportredacties van de NOS. Sinds 2012 legt Edwin zich toe op het schrijven van romans. In mei verscheen zijn derde roman Het oog van de orkaan en deze zomer staat hij in de Nederlandse bestsellerlijsten met zijn boek over Johan Cruijff.

Edwin was meteen enthousiast over het idee voor een reisprogramma door Spanje en na een aantal redactionele gesprekken stond de crew enige tijd later op locatie om de uiteenlopende onderwerpen te filmen. Edwin maakt hiermee zijn debuut als presentator en inmiddels staan de eerste twee afleveringen online.

interview over van Nistelrooij

 

 

 

 

 

 

Aflevering 1 speelt zich af in de stad Málaga met daarin onderwerpen over Picasso, eetgewoonten en Ruud van Nistelrooij! https://youtu.be/tuV2gfqKzQs

Aflevering 2 speelt zich af aan de Costa Tropical met daarin onderwerpen over windsurfen, BBQ-en, spaghettiwesterns en insecten! https://youtu.be/BEf0Hq–_Bw

Een origineel reisprogramma gemaakt door drie Nederlandse emigranten die graag de schoonheid en minder voor de hand liggende onderwerpen over Spanje willen tonen. Niet alleen aan liefhebbers van Spanje maar aan iedereen die van reizen, avontuur en bijzondere verhalen houdt.

www.dekoningvanhispanje.nl

tussenstop Tabernas

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over Spanje? Klik dan hier.

Over Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.